Antena Meniu Search
x

Video Ucraina răsuflă ușurată. Ajutorul SUA vine într-un moment dramatic pentru armata lui Zelenski: "Este o decizie care salvează vieți"

Decizie esenţială pentru Ucraina. Congresul american a aprobat un ajutor militar în valoare de 61 de miliarde de dolari, după luni de impas. Zelenski respiră uşurat. Acordul vine într-un moment dramatic pentru armata lui, care trece printr-o mare criză de arme şi muniţie şi pierde teren pe câmpul de luptă în faţa Rusiei

de Redactia Observator

la 21.04.2024, 20:28

Vezi și

Votul a fost salutat cu aplauze şi urale în Camera Reprezentanţilor. Politicienii au fluturat frentic steagurile Ucrainei în semn de solidaritate.

  • HAKEEM JEFFRIES, liderul democraților din Camera Reprezentanților: Este momentul să alegem. Între democraţie sau autocraţie, libertate sau tiranie, adevăr sau propagandă, Ucraina sau Rusia, Zelenski sau Putin.

Deşi este puţin probabil ca ajutorul Statelor Unite să schimbe rapid dinamica de pe front, revenirea sprijinului american reprezintă un impuls important pentru armata ucraineană.

  • VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: Le mulțumesc tuturor celor care au susţinut pachetul nostru. Este o decizie care salvează vieţi. Îi sunt recunoscător preşedintelui Camerei Deputaţilor, Mike Johnson, tuturor inimilor americane care, asemenea ucrainenilor, simt că Răul rusesc cu siguranţă nu trebuie să învingă! 
Pe acelaşi subiect

După luni de aşteptare, activiştii au primit, într-un final, răspunsul mult-aşteptat, şi de bucurie au ieşit în stradă.

  • Activist: Cu cât aşteptăm mai mult, cu atât pierdem mai mult. Iar naţiunea ucraineană, armata ucraineană nu este nelimitată. 

Ajutor pentru Ucraina. Au apărut însă şi politicieni care au criticat aspru votul Congresului SUA

  • CHIP ROY, politician: Cred că, din păcate, fără securitate la graniţă, nu mă pot întoarce la oamenii pe care îi reprezint să le spun: "Hei, nu facem nimic pentru voi, pentru graniţă, dar iată 100 de dolari şi încă 95 de miliarde pentru ajutor extern". Nu pot, nu pot susţine aşa ceva.

Mai mulţi politicieni republicani au criticat, însă, votul Congresului - americanii au făcut destul, este şi rândul Europei acum, spun ei. 

  • KEITH SELF, congresaman republican: Produsul intern brut al Uniunii Europene este de nouă ori mai mare decât cel al Rusiei. Populaţia lor este de trei ori mai mare decât cea a Rusiei. Uniunea Europeană poate face mai mult. Dacă Statele Unite continuă să finanţeze acest efort, Uniunea Europeană nu va avea voinţa de a face ceea ce ar trebui să facă.

Pachetul votat ieri este, însă, mult mai amplu - se apropie de 100 de miliarde de dolari. Congresul a aprobat şi 26 miliarde de dolari pentru Israel, plus câteva miliarde pentru aliaţii Statelor Unite din regiunea Indo-Pacific, inclusiv Taiwan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ucraina răsuflă ușurată. Ajutorul SUA vine într-un moment dramatic pentru armata lui Zelenski: "Este o decizie care salvează vieți"