Antena Meniu Search
x

Video Ucraina respinge ideea unui armistiţiu pe termen scurt cu Rusia. Zelenski: Ar fi un răgaz pentru armata lui Putin ca să-și refacă forţele

Ucraina respinge ideea unui armistiţiu pe termen scurt cu Rusia, deoarece aceasta nu ar face decât să agraveze situaţia, a declarat preşedintele Zelenski. Armata rusă ar profita de un asemenea armistiţiu pentru a-şi reface forţele. Ucrainenii sunt pregătiţi să reziste, chiar dacă iarna care a început deja va fi deosebit de grea, din cauza distrugerilor provocate de rachetele ruseşti. Guvernul de la Kiev ia măsuri pentru evacuarea civililor care doresc să plece din Herson, unde, după retragerea ocupanţilor, situaţia este încă departe de normalitate. 

de Redactia Observator

la 20.11.2022, 08:52

Vezi și

Un depozit de petrol din Herson a fost înghiţit de flăcări, după ce a fost lovit de două rachete ruseşti. A fost primul bombardament major asupra oraşului după retragerea forţelor de ocupaţie. Stingerea incendiului a fost dificilă, deoarece, la plecare, militarii ruşi au luat cu ei maşini de pompieri şi ambulanţe. Au fost bombardate şi alte localităţi din zona eliberată: cinci oameni au fost răniţi într-un atac asupra unui centru de distribuţie a ajutoarelor. 

Zeci de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi într-un singur atac al artileriei cu rază mare de acţiune, în regiunea Herson

Guvernul se străduieşte să readucă viaţa normală la Herson, unde a sosit, ieri, primul tren de la Kiev. Dar mulţi locuitori nu mai pot suporta lipsurile şi ameninţarea rachetelor şi vor să fie evacuaţi în alte regiuni ale ţării, iar autorităţile sunt gata să-i ajute. 

Irina Vereşciuk, vicepremier Ucraina: În prezent, nu se pune problema unei evacuări obligatorii. Dar, şi în cazul evacuării voluntare, statul trebuie să preia răspunderea pentru transport, deoarece oamenii trebuie transportaţi până în locul unde vor petrece iarna. 

Pe acelaşi subiect

Militarii ucraineni afirmă, la rândul lor, că folosesc armamentul primit din Occident pentru a da lovituri grele inamicului. Aproape 60 de soldaţi ruşi ar fi fost ucişi într-un singur atac al artileriei cu rază mare de acţiune, tot în regiunea Herson, potrivit statului-major ucrainean. 

Volodimir Havrilov, ministrul adjunct al Apărării din Ucraina: Impresia mea este că, până la sfârşitul primăverii, acest război se va încheia. 

Kievul nu va negocia niciun armistițiu cu Moscova

Conducerea de la Kiev îşi menţine ferm poziţia: NU va negocia un armistiţiu cu Moscova, iar pacea nu se poate instaura decât după retragerea totală a ruşilor din Ucraina. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: Rusia doreşte acum un armistiţiu de scurtă durată, un răgaz pentru a-şi reface forţele. O pace într-adevăr reală, durabilă şi onestă nu poate rezulta decât din demolarea completă a agresiunii ruse. 

Zelenski ştie că se poate bizui, în continuare, pe sprijinul aliaţilor din Vest. Premierul britanic Rishi Sunak a adus ieri la Kiev noi angajamente de ajutor militar

La un forum din Canada, ministrul american al apărării a subliniat, în termeni duri, că agresiunea Rusiei a încălcat principiile dreptului internaţional, iar lumea are obligaţia să susţină Ucraina. Iar într-un gest simbolic, dar dureros pentru Kremlin, guvernul de la Varşovia a interzis participarea ministrului rus de externe la viitoarea reuniune a OSCE, din Polonia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucraina respinge ideea unui armistiţiu pe termen scurt cu Rusia. Zelenski: Ar fi un răgaz pentru armata lui Putin ca să-și refacă forţele