Antena Meniu Search
x

Video Ucraina se pregătește pentru o iarnă fără căldură. Kievul vrea evacuarea locuitorilor din Herson şi Nikolaev

Va fi o iarnă grea pentru Ucraina, în condiţiile în care infrastructura energetică a ţării a fost distrusă în urma atacurilor repetate ale ruşilor. Este pusă în pericol viaţa a milioane de ucraineni, care vor trebui să reziste fără căldură şi apă caldă o iarnă întreagă, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.  Pentru a fi evitată o situaţie dezastruoasă, Kievul încurajează locuitorii să evacueze regiunile Herson şi Nikolaev. O altă problemă pentru Ucraina o reprezintă şi centrala nucleară de la Zaporojie a cărei distrugere ar însemna o adevărată catastrofă. 

de Redactia Observator

la 22.11.2022, 08:15

Vezi și

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că va urma o iarnă crâncenă pentru Ucraina, iar căldura şi apa caldă vor reprezenta probleme grave pentru ucraineni.

Hans Kluge, director OMS: "Această iarnă va reprezenta o ameninţare pentru vieţile a milioane de oameni din Ucraina. Criza energetică devastatoare, starea psihică a cetăţenilor, constrângerile asupra accesului umanitar şi riscul infecţiilor virale vor face din iarna aceasta un adevărat test pentru sistemul de sănătate ucrainean, pentru ucraineni, dar şi pentru lume şi dedicarea ei pentru a ajuta Ucraina." 

Ca urmare, autorităţile ucrainene au început deja evacuarea locuitorilor din Herson şi Nikolaev, de teamă că mulţi dintre ei nu vor rezista din cauza frigului. Au anunţat, de asemenea, că guvernul le va furniza adăpost, transport şi îngrijire medicală, prioritate având femeile cu copii şi bătrânii. Între timp, liderul de la Kiev a spus din nou ca Rusia ar trebui decretata ca fiind un stat terorist şi a cerut noi garanţii de securitate statelor NATO. 

Zelenski vrea noi sancțiuni împotriva Rusiei

Pe acelaşi subiect

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Cu toții ne dorim ca teroriștii ruși să nu mai poată lua viețile oamenilor. Fiecare stat are nevoie de protecție garantată împotriva oricăror rachete rusești și împotriva oricărui sabotaj împotriva infrastructurii."

Jens Stoltenberg, Secretar General NATO: "Trebuie să realizăm că, cel mai probabil, acest război se va încheia, la un moment dat, la masa negocierilor." 

În timp ce luptele continuă cu dificultate în Doneţk şi Lugansk, pentru că solul noroios nu permite înaintarea trupelor ucrainene, marea problemă rămâne centrala nucleară de la Zaporojie, care, dacă ar fi lovită, ar putea produce o catastrofă de dimensiuni mai mari decât în cazul accidentului de la Cernobîl. În acest context, preşedintele francez Emanuel Macron a a anunţat că a avut o nouă discuţie telefonică cu Zelenski şi că situţia rămâne extrem de gravă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ucraina se pregătește pentru o iarnă fără căldură. Kievul vrea evacuarea locuitorilor din Herson şi Nikolaev