Antena Meniu Search
x

Rusia a tras aproape 5.000 de rachete asupra Ucrainei, de la începutul războiului. Zelenski: Sute de oraşe au fost arse, mii de oameni ucişi

Forțele ruse au lansat, duminică, peste 400 de rachete asupra țintelor din estul Ucrainei, a anunțat președintele Zelenski, potrivit The Guardian. Liderul de la Kiev afirmă că de la începutul războiului, Rusia a tras aproximativ 4.700 de rachete asupra teritoriului ucrainean. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 21.11.2022, 09:49

Rusia a tras aproape 5.000 de rachete asupra Ucrainei
Rusia a tras aproape 5.000 de rachete asupra Ucrainei - Facebook

Luptele crâncene se dau în Donețk. Deși astăzi (n.r. duminică) au fost înregistrate mai puține atacuri, din cauza vremii, bombardamentele rusești rămân, din păcate, la un nivel ridicat”, a declarat Zelenski. ”În Lugansk avansăm cu precauție. De la începutul zilei au fost peste 400 de atacuri cu rachete din partea rușilor”.

Moscova își repoziționează trupele retrase din Herson în regiunile de est Donețk și Lugansk, pentru a-și consolida pozițiile de aici. Intensificarea atacurilor rusești cu rachete urmărește epuizarea resurselor armatei ucrainene, a avertizat, sâmbătă, un înalt oficial de la Pentagon.

Liderul de la Kiev afirmă cu, de la începutul războiului, Rusia a folosit mii de rachete împotriva țintelor ucrainene. Ca urmare a acestor atacuri, peste 20 de milioane de oameni au rămas temporar fără electricitate.

Zelenski: 20 de milioane de ucraineni fără electricitate, în urma bombardamentelor rusești

Pe acelaşi subiect

"Sute de oraşe ale noastre au fost practic arse, mii de oameni au fost ucişi, sute de mii au fost deportaţi în Rusia", a declarat Volodimir Zelenski duminică într-un mesaj video către Conferinţa şefilor de stat şi de guvern din statele francofone (summitul Francofoniei), organizată la Djerba (Tunisia). "Şi milioane de persoane au părăsit Ucraina pentru a se adăposti de război în alte ţări".

Numai marţea trecută, a spus el, Rusia a tras aproape 100 de rachete în direcţia Ucrainei. "O sută de rachete diferite împotriva oraşelor noastre, împotriva clădirilor rezidenţiale, asupra afacerilor noastre, împotriva centralelor electrice", a spus Volodimir Zelenski.

În intervenția sa din cadrul Conferinţei şefilor de stat şi de guvern din statele francofone, Zelenski a cerut din nou sprijin împotriva Rusiei. 

"Ucraina vrea cu adevărat pace. Dar pentru a restabili pacea, avem nevoie de sprijin. Revenirea la pace este foarte posibilă, dar este posibilă doar dacă toată lumea înţelege că nimeni din lume nu merită nici măcar o singură zi de teroare", a afirmat Volodimir Zelenski. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rusia a tras aproape 5.000 de rachete asupra Ucrainei, de la începutul războiului. Zelenski: Sute de oraşe au fost arse, mii de oameni ucişi