Antena Meniu Search
x

Video Ucraina susţine că a scufundat o corvetă rusă în Crimeea. Ruşii spun că nava a fost doar "avariată"

Război în Ucraina. Ucraina a afirmat joi că a "distrus" în cursul nopţii o navă pentru rachete aparţinând flotei ruseşti din Marea Neagră care patrula în largul Crimeei, peninsulă anexată de Moscova şi atacată periodic de Kiev, relatează Le Monde, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 01.02.2024, 16:12

Ucraina susţine că a scufundat o corvetă rusă în Crimeea. Ruşii spun că nava a fost doar "avariată"

Serviciile de informaţii militare ucrainene (GUR) au declarat că au reuşit să "scufunde" nava lansatoare de rachete "Ivanoveţ" în zona lacului Donuzlav, pe coasta de vest a Crimeei. "Din cauza unei serii de lovituri directe asupra corpului navei, nava rusă a suferit avarii care au făcut imposibilă deplasarea - nava Ivanoveţ (...) s-a scufundat", a scris GUR pe Telegram.

Ruşii nu au comentat oficial incidentul, dar unele canale de Telegram susţin că nava a fost doar avariată

Serviciul a însoţit acest mesaj cu un videoclip care arată o navă care explodează într-o spectaculoasă minge de foc. Cu toate acestea, autenticitatea acestor imagini şi locul în care au fost filmate nu pot fi confirmate în mod independent, precizează Le Monde. Nava "patrula pe mare" în apropierea lacului, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de informaţii militare ucrainene, Andri Iusov, pentru Agenţia France-Presse.

Datând din 1989 şi având o lungime de 56 de metri, această navă este echipată cu patru sisteme de lansare de rachete de croazieră antinavă supersonice Moskit, potrivit site-ului flotei ruseşti de la Marea Neagră. Rusia nu a făcut niciun comentariu oficial şi nu a raportat nicio avarie la vreuna dintre navele sale, dar un canal Telegram apropiat armatei ruse a raportat că există o navă "avariată".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Ucraina susţine că a scufundat o corvetă rusă în Crimeea. Ruşii spun că nava a fost doar "avariată"