Antena Meniu Search
x

Ucraina susţine că a spart ministerul rus al Apărării şi a obţinut o mare cantitate de informaţii secrete

Război în Ucraina. Serviciul de informații militar ucrainean (GUR) revendică un atac cibernetic asupra ministerului rus al Apărării, în urma căruia susține că a obținut acces la documente clasificate.

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 13:11

Ucraina susţine că a spart ministerul rus al Apărării şi a obţinut o mare cantitate de informaţii secrete
Ucraina susţine că a spart ministerul rus al Apărării şi a obţinut o mare cantitate de informaţii secrete - Profimedia

Serviciul de informaţii militare al Ucrainei (GUR) a anunţat că a obţinut o mare cantitate de informaţii secrete care includ mai multe tipuri de comunicări între reprezentanţi ai conducerii armatei ruse, într-un atac cibernetic asupra serverelor Ministerului Apărării rus.

Ucraina anunţă că a obţinut o mare cantitate de informaţii secrete într-un atac cibernetic împotriva Rusiei

Potrivit unei note publicate duminică pe canalul Telegram al GUR, această structură a Ministerului Apărării din Ucraina are acum în posesie un software pentru protecţie şi criptare folosit anterior de Ministerul Apărării rus şi o mare cantitate de documente oficiale secrete ale ministerului rus.

Informaţiile obţinute de Ucraina includ, potrivit GUR, ordine, rapoarte şi directive ale conducerii militare ruse. "Analiza informaţiilor obţinute a ajutat şi la identificarea generalilor şi a altor personalităţi de rang înalt ale unităţilor componente ale Ministerului Apărării rus, precum şi a şefilor adjuncţi, asistenţi şi specialişti", adaugă GUR în nota sa, care estimează la 2000 numărul substructurilor afectate de atacul cibernetic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Ucraina susţine că a spart ministerul rus al Apărării şi a obţinut o mare cantitate de informaţii secrete