Antena Meniu Search
x

Ucraina continuă să distrugă Flota rusă de la Marea Neagră. A avariat alte două nave de debarcare. "Cetățeni din Crimeea scurg date către inamic"

Război în Ucraina.Forţele ucrainene au lovit iar cu drone navale două nave ruseşti de debarcare în Crimeea. Cel puțin cinci explozii au fost raportate vineri în Chornomorske, estul peninsulei. Nu sunt informații despre victime. 

de Redactia Observator

la 10.11.2023, 18:58

Ucraina continuă să distrugă Flota rusă de la Marea Neagră. A avariat alte două nave de debarcare. "Cetățeni din Crimeea scurg date către inamic"
Ucraina continuă să distrugă Flota rusă de la Marea Neagră. A avariat alte două nave de debarcare. "Cetățeni din Crimeea scurg date către inamic" - Profimedia

Alte două ambarcaţiuni de debarcare rusești au intrat pe lista navelor din Flota Mării Negre pe care Ucraina le-a distrus sau avariat în încercarea de a paraliza operațiunile navale militare ale Moscovei.

Forțele ucrainene au avariat două ambarcaţiuni rusești de debarcare, în Crimeea, joi spre vineri noapte. Atacul a fost coordonat cu drone maritime, a transmis, vineri, agenția de informații militare a Ucrainei. Serviciul de Informații Militare al Ucrainei (HUR) a publicat vineri dimineață o filmare cu atacul. 

"Ca urmare a unei operațiuni de noapte pe teritoriul Crimeei ocupate temporar, două nave mici care aparțin Flotei Ruse din Marea Neagră au fost lovite", a declarat agenția de informații pe aplicația de mesagerie Telegram. În declarație se precizează că navele erau dotate cu echipaj și încărcate cu vehicule blindate. Datele despre pagubele din urma atacului nu au fost publicate. Potrivit canalului X Osinttechnical, ucrainenii au lovit mai multe nave de debarcare din clasa Serna, proiectul 11770. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri dimineaţă că a doborât două drone deasupra Peninsulei Crimeea, dar nu a menţionat dronele navale. Un canal local de telegram a relatat despre cinci lovituri în oraș, inclusiv o cazarmă militară. Peninsula Crimeea este ocupată din 2014 de forțele militare rusești. Cartierul General al Flotei Ruse din Marea Neagră se află la Sevastopol, cel mai mare oraș al Crimeei.

Şeful Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare a Ucrainei, Oleksi Danilov, a vorbit tot joi despre "marile succese" ale Kievului în atacurile cu drone şi rachete asupra instalaţiilor armatei ruse în Crimeea. "Distrugerea activelor lor pe teritoriul Crimeii şi distrugerea flotei Mării Negre sunt un mare succes al ţării noastre", a susţinut oficialul ucrainean, referindu-se de fapt la avarierea navei ruse lansatoare de rachete Askold într-un atac în care, potrivit Rusiei, din opt rachete Storm Shadow lansate de Ucraina şapte au fost doborâte de antiaeriana rusă, iar bucăţi din a opta rachetă de asemenea doborâtă au lovit respectiva navă.

Ruşii vorbesc de un nou atac complex şi coordonat prin care apărarea aeriană din Crimeea este suprasolicitată şi prinsă pe picior greşit. Popularul canal rusesc de Telegram Rybar urmărit de peste 1,1 milioane de abonați şi condus de Mikhail Zvinchuk, un fost ataşat de presă al Ministerului rus al Apărării, scrie că vineri dis de dimineață ... formațiunile ucrainene au efectuat din nou un atac combinat asupra peninsulei Crimeea. Mai întâi au încercat să lovească un depozit de petrol din Feodosia cu două drone, dar acestea au fost doborâte. Apoi a urmat o lovitură asupra bazei Flotei Mării Negre și a sediului FSB din Chornomorske. Ucrainenii au încercat să lovească o cazarmă cu cel puțin o rachetă antinavă Neptun, dar racheta a căzut în apropiere. Concomitent, patru drone marine au intrat în golful Uzkaya, țintind ambarcațiunile Flotei Mării Negre staționate acolo".

Rybar nu confirmă victime umane, dar atrage atenţia că pierderea ambarcaţiunilor rapide și manevrabile va afecta capacitățile Forțelor Armate Ruse. Totodată critică apărarea rusă la graniţele de nord vest ale Crimeei şi atrage atenţia că în multe orașe ale peninsulei "există un număr semnificativ de cetățeni pro-ucraineni care scurg date către inamic și îi îndreaptă către pozițiile ruse."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ucraina continuă să distrugă Flota rusă de la Marea Neagră. A avariat alte două nave de debarcare. "Cetățeni din Crimeea scurg date către inamic"