Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii se află într-o "fază ofensivă activă" în jurul Bahmut și exploatează breșe la sud și vest de oraș

Liderul grupării Wagner spune că Ucraina a început deja contraofensiva. Asta chiar dacă Volodimir Zelenski zice că nu are suficient armament, iar riscul să piardă prea mulţi oameni e prea mare. Între timp, Marea Britanie a anunţat următorul pachet pentru Ucraina - rachete cu rază lungă de acţiune. Statele Unite, în schimb, acuză Africa de Sud că a furnizat Rusiei arme pentru război. Zelenski ar urma să facă mâine o vizită în Italia, unde s-ar întâlni cu Papa Francisc şi cu premierul ţării, Giorgia Meloni.

de Redactia Observator

la 12.05.2023, 09:31

Vezi și

Începerea contraofensivei Ucrainei a fost anunţată de liderul grupării Wagner, chiar dacă Zelenski a declarat că armata sa are nevoie de mai mult timp de pregătire şi că se teme de eventualele pierderi umane de pe front.

Evgheni Prigojin, liderul Wagner: A început ofensiva forțelor armate ucrainene. Unitățile care au fost bine antrenate și au primit armele necesare, echipamentele, tancurile și orice altceva, sunt deja pe deplin angajate. Și, după ce vor termina misiunea, se vor deplasa spre nord şi spre sud. 

Luptele cele mai intense se dau în continuare în Bahmut

Deşi ruşii au lansat peste 50 de lovituri aeriene în ultima zi, forţele ucrainene au exploatat breșe în flancurile rusești la sud și vest de oraș pentru a recuceri o parte din teritoriu. Un ofiţer a declarat că Ucraina se află într-o "fază ofensivă activă" în jurul Bahmutului

Pe acelaşi subiect

Între timp, ambasadorul american în Africa de Sud face acuzaţii grave, referindu-se la faptul că ţara africană ar fi oferit ajutor Rusiei în război. 

Reuben Brigety, ambasadorul SUA în Africa de Sud: Printre lucrurile pe care le-am observat se află şi andocarea vasului rusesc Lady R în Simon's Town în perioada 6-8 decembrie, despre care suntem sută la sută siguri că a încărcat arme şi muniţii care au plecat mai apoi spre Rusia. 

A mai declarat, de asemenea, că Washington-ul este îngrijorat de statutul "non-aliniat" al Africii de Sud în conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Preşedintele ţării a catalogat informaţiile ca fiind dezamăgitoare şi nefondate. 

Dincolo de război, în Rusia sunt tot mai multe probleme. Un depozit din oraşul Norilsk, din nordul ţării, a luat foc. Aproape trei mii de metri pătraţi au fost afectaţi. Cum erau lichide inflamabile acolo, flăcările s-au răspândit cu rapiditate şi a fost nevoie de intervenţia a zeci de pompieri pentru a le stinge.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii se află într-o "fază ofensivă activă" în jurul Bahmut și exploatează breșe la sud și vest de oraș