Antena Meniu Search
x

Marea Britanie confirmă că dă Ucrainei rachete cu rază de 250 de km. Rusia ameninţă Londra cu o ripostă

Război în Ucraina. Secretarul britanic al Apărării confirmă decizia de a trimite Ucrainei rachete de croazieră Storm Shadow, cu raza lungă de acțiune. Reacţia Rusiei nu s-a lăsat aşteptată: Ameninţă cu o ripostă "adecvată" .

de Redactia Observator

la 11.05.2023, 16:17

Marea Britanie confirmă că dă Ucrainei rachete cu rază de 250 de km. Rusia ameninţă Londra cu o ripostă
Marea Britanie confirmă că dă Ucrainei rachete cu rază de 250 de km. Rusia ameninţă Londra cu o ripostă - Profimedia

Marea Britanie va furniza Ucrainei rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune Storm Shadow, a anunţat joi ministrul britanic al apărării Ben Wallace. Asta va permite armatei ucrainene să lovească depozite de muniţii, concentrări de trupe ruseşti sau depozite combustibil mult în spatele liniei frontului. 

"Astăzi pot confirma că Regatul Unit donează Ucrainei rachete Storm Shadow. Sunt rachete cu rază lungă de acţiune, convenţionale şi de precizie", a declarat ministrul britanic în faţa Camerei Comunelor, confirmând relatări apărute în presa internaţională. Nu a precizat dacă au fost livrate deja, așa cum a relatat CNN. 

"Nu vom sta pur şi simplu de-o parte în timp ce Rusia ucide civili", a motivat el decizia guvernului de la Londra. "Rusia trebuie să admită că numai acţiunile sale au determinat ca astfel de sisteme să fie furnizate Ucrainei", a mai spus Wallace, care a efectuat împreună cu ministrul britanic de externe James Cleverly vizite în SUA pentru consultări cu Washingtonul asupra ajutorului militar oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

Rusia ameninţă cu o ripostă faţă de livrarea rachetelor de croazieră britanice în Ucraina

Kremlinul a transmis joi mai devreme că livrarea unor rachete Storm Shadow către Ucraina va primi un "răspuns adecvat" din partea Moscovei. "Această acţiune necesită o reacţie adecvată din partea armatei noastre, care va lua decizii relevante din această perspectivă", a avertizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Având capacitatea de a lovi ţinte la peste 250 de kilometri, rachetele Storm Shadow vor fi armele occidentale cu cea mai mare rază de acţiune din arsenalul armatei ucrainene. Ministrul britanic al apărării a asigurat în declaraţia dată în parlamentul de la Londra că Ucraina i-a promis că va folosi aceste rachete exclusiv pentru operaţiuni în interiorul frontierelor sale suverane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie confirmă că dă Ucrainei rachete cu rază de 250 de km. Rusia ameninţă Londra cu o ripostă