Antena Meniu Search
x

Ultimele 20 de secunde din viaţa lui Emiliano Sala. Anchetatorii au recreat pe simulator filmul tragediei din Canalul Mânecii (Video)

20 de secunde de teroare, apoi avionul se prăbuşeşte în Canalul Mânecii rupându-se în trei bucăţi. Este filmul tragediei în care a murit fotbalistul argentinian Emiliano Sala.

20 de secunde de teroare, apoi avionul se prăbuşeşte în Canalul Mânecii rupându-se în trei bucăţi. Este filmul tragediei în care a murit fotbalistul argentinian Emiliano Sala.

Biroul britanic de anchetă a accidentelor aeriene (AAIB) a dat publicităţii raportul preliminar al accidentului aviatic din 21 ianuarie, în care şi-au găsit sfârşitul Emiliano Sala şi pilotul aeronavei, David Ibbotson.

Investigatorii nu au stabilit cauzele tragediei, însă au dezvăluit ce s-a întâmplat cu avionul Piper Malibu, în ultimele minute înainte de prăbuşire.

Trupul lui Emiliano Sala a fost recuperat la două săptămâni după accident

Raportul arată că aeronava pilotată de David Ibbotson, la bordul căreia se afla şi fotbalistul Emiliano Sala, a pierdut 700 de metri altitudine în mai puţin de 20 de secunde.

Potrivit simulatorului, altitudinea a scăzut de la 1200 de metri la doar 480 de metri, s-a întors la 180 de grade, apoi s-a ridicat la 700 de metri, după care a dispărut de pe radare.

Aparatul de zbor a luat şi a pierdut altitudine în încercarea de a evita formaţiunile noroase şi pentru a avea vizibilitate. În minutele premergătoare tragediei, se pare că pilotul a cerut de două ori aprobarea turnului de control pentru a reduce altitudinea de zbor. 

"Vom analiza modificările de altitudine de zbor ale avionului, în timp ce încerca să evite vremea rea şi vom vedea ce concluzii se pot trage. Va trebui să facem apel la experienţa noastră şi să construim o imagine despre ultimele momente ale zborului", a declarat Geraint Herbert, inspector principal al AAIB.

Trupul pilotului David Ibbotson, în continuare dispărut

Epava avionului privat în care călătorea Emiliano Sala a fost descoperită la începutul lunii februarie, la 70 de metri adâncime, în Canalul Mânecii. 

Fotografiile făcute de robotul care a identificat locul prăbuşirii sunt dramatice. Aeronava era grav avariată, ruptă în trei bucăţi legate doar de cablurile electrice. 

Trupul lui Emiliano Sala a fost recuperat la două săptămâni după accident., însă cel al pilotului David Ibbotson nu a  fost localizat nici până astăzi. 

Trupul pilotului David Ibbotson nu a fost localizat nici până astăzi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Ultimele 20 de secunde din viaţa lui Emiliano Sala. Anchetatorii au recreat pe simulator filmul tragediei din Canalul Mânecii (Video)