Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un activist de mediu şi-a lipit faţa de asfalt, în timpul unor manifestaţii din centrul Londrei: "N-a fost cea mai deşteaptă decizie pe care am luat-o"

Momente tensionate, după ce un activist de mediu încăpăţânat şi-a lipit faţa de asfalt în timpul unei demonstraţii în forţă în centrul Londrei. „Nu a fost cea mai deşteaptă decizie a mea”,a recunoscut bărbatul.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 26.10.2021, 18:02

Un protestatar hotărât al unui grup de activişti de mediu și-a lipit capul de asfalt în timp ce restul încercau să blocheze un drum aglomerat din centrul Londrei. Aproximativ 30 de manifestanți au oprit traficul pe Liverpool Street, în timp ce ofițerii de poliție au încercat cu disperare să-i îndepărteze.

„Dacă vă uitaţi la răspunsul Guvernului privind urgenţa climatică, în ceea ce privește numărul de pompe de căldură pe care intenționează să le introducă, veţi vedea că ei vor să pună 90.000 din 25 de milioane. Asta înseamnă mai puţin de o treime din 1%. ăștia chiar nu răspunde la o urgenţă!”, a declarat bărbatul, al cărui nume ar fi Matthew, potrivit Mirror.

El a adăugat că habar nu avea că lipirea feței sale de asfalt i-ar putea cauza răni grave la cap. „Eu sper să nu, vom afla dacă există sânge”, a adăugat el.

Matthew a fost în cele din urmă dezlipit, după minute bune de chin şi durere şi dus ulterior la o dubă, escortat de doi ofiţeri de poliţie.

Pe acelaşi subiect

Şoferii blocaţi în trafic şi-au exprimat public furia faţă de activişti

Manifestaţia grupului de activişti pentru mediu „Insulate Britain” a stârnit furia şoferilor blocaţi în mijlocul protestului care s-a derulat în orele de vârf ale centrului Londrei.

„Sper că toți cei pe care îi iubiți vor face cancer”, a urlat un şofer furios. Bărbatul le-a spus protestatarilor că tatăl său, care se află în spital, nu poate fi mutat din cauza demonstraţiilor. „Știți cum este când cineva încearcă să primească tratament pentru cancer și tu stai așa? Oamenii încearcă să ajungă la spital, din toate locurile. Dacă cineva se îmbolnăvește de cancer, lasă-l să fie familia ta, să știi cum se simte.” Șoferul chiar a promis că va opri reciclarea proprie în semn de prostest pentru grupul de activişti.

Un alt participant la trafic le-a spus protestarilor că din cauza lor el nu poate ajunge la muncă, întrebându-i: „Aveți de gând să-mi hrăniți voi familia?”

Protestatar: "Acest guvern a trădat oamenii"

Ulterior, poliția a intervenit în încercarea de a-i dezlipi la propriu pe manifestanţi de pe şosea.

Liam Norton, de la Insulate Britain, a declarat: „Știm că publicul este frustrat și enervat de perturbările pe care le-am provocat. Ar trebui să știe că într-un fel sau altul această țară va trebui să nu mai emită carbon. Putem face asta acum într-un mod ordonat, planificat, izolând casele și prevenind mii de decese din cauza sărăciei energetice. Sau putem aștepta până când milioane de oameni își pierd casele și se vor lupta pentru apă sau vor muri de foame. Acest guvern a trădat oamenii. Urmează în mod activ o cale care va duce la moartea a milioane de oameni - acesta este genocid. Dacă știți acest lucru și nu vă alăturați rezistenței civile nonviolente, atunci sunteți complici la distrugere. Nu putem fi nepăsători. Perturbare pe termen scurt sau genocid – aceasta este alegerea ta.”

Este a paisprezecea oară când Insulate Britain blochează o autostradă sau un drum A în cadrul campaniei sale de șase săptămâni, după o „pauză” de 10 zile.

Tracey Mallaghan, de la Insulate Britain, a declarat: „Sunt dezamăgită că a trebuit să ne întoarcem pe drumuri și să irităm oamenii. Și eu sunt iritată. Sunt o mamă singură și nu am timp să citesc despre știința climatică și despre rapoartele parlamentare, dar am citit raportul Chatham House și este terifiant”.

Grupul de protestatari a spus că 61 de demonstranți au fost implicați astăzi în manifestaţiile din centrul Londrei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un activist de mediu şi-a lipit faţa de asfalt, în timpul unor manifestaţii din centrul Londrei: "N-a fost cea mai deşteaptă decizie pe care am luat-o"