Antena Meniu Search
x

Video Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Mesajul emoţionant al prinţului Harry. "Se uită în jos la noi toţi, fericită că suntem împreună"

Un an fără Regină. Britanicii au comemorat 12 luni de la dispariţia suveranei cu cea mai lungă domnie. Momentul a fost marcat cu salve de tun şi altare de flori. Iar regele Charles a făcut două gesturi care au emoţionat toată suflarea Marii Britanii.

de Redactia Observator

la 08.09.2023, 22:46

Vezi și

 La un an de la moartea mamei sale, Regele Charles a publicat pe reţelele de socializare un portret al Elisabetei a Doua din tinereţea suveranei. Monarhul a transmis şi un mesaj audio emoţionant. 

Mesajul regelui Charles la un an de la moartea reginei

Regele Charles: "Cu ocazia primei comemorări a morţii Majestăţii Sale şi la un an de la ascensiunea mea pe tron, Ne amintim cu multă afecţiune de viaţa ei lungă, de serviciile ei devotate şi de tot ceea ce a reprezentat pentru mulţi dintre noi."

Charles şi Camilla au participat la slujba de comemorare organizată într-o biserică din Scoţia. Prinţul William şi soţia lui, Kate, au făcut acelaşi lucru, dar în Ţara Galilor. Cei doi au scris pe Twitter că le este dor de Regină. În tot Regatul, momentul a fost marcat la ora 13 cu salve de tun. 

Pe acelaşi subiect

O companie a onorat amintirea Elisabetei a Doua prin lansarea unei monede străucitoare din aproape patru kilograme de aur şi peste şase mii de diamente. La Londra, sute de turişti au depus flori în faţa Palatului Buckingham. Mulţi dintre ei şi-au amintit cu emoţie în glas de Regină. 

Anul care a trecut de la dispariţia Reginei a fost marcat de tensiuni tot mai mari între Prinţul Harry şi Coroană. A evitat orice întâlnire cu tatăl sau fratele lui, deşi aseară a fost la Londra, la o gală caritabilă pentru copii. A vorbit, însă, emoţionat, despre bunica lui.

Prinţul Harry al Marii Britanii: "Ştiu cu siguranţă că, la un an după moartea ei, se uită în jos la noi toţi, fericită că suntem împreună şi continuăm să aducem în lumina reflectoarelor o astfel de comunitate incredibilă."

Un sondaj recent arată că susţinerea pentru monarhie a scăzut cu cinci la sută în ultimul an în Regat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Un an de la moartea Reginei Elisabeta a II-a. Mesajul emoţionant al prinţului Harry. "Se uită în jos la noi toţi, fericită că suntem împreună"