Galerie foto "Nu vrem să ne întoarcem la mama, ne e foame". Doi frățiori chinuiți, de doar 4 și 6 anișori, își caută o familie. Petru și Pavel au fost găsiți singuri și abandonați, în Italia
Cei doi frățiori au fost găsiți de poliție în apropierea șoselei de centură a Romei. Murdari, înfometați, cu vânătăi și cicatrici pe trupurile lor mici, semne ale bătăilor pe care le-au primit de-a lungul anilor. Copilașii, de doar 4 și 6 anișori, erau într-o stare completă de abandon, iar primele lor cuvinte au fost un strigăt de ajutor: "Nu vrem să ne întoarcem la mama, ne e foame, vrem înghețată!".
Spitalul Universitar Umberto I din Roma a decis să spună povestea lui Petru și Pavel și a făcut-o cu o postare lungă pe rețelele de socializare, în urmă cu doar câteva zile. O poveste care datează din 10 mai, când acești doi frățiori au ajuns la spital subnutriți, speriați, dezorientați, dar mai ales înfometați. Cu puțin înainte de ora 17.00, polițiștii i-au dus pe copii la camera de urgență: îi găsiseră singuri și abandonați într-o zonă din afara șoselei de centură, cu semne de malnutriție și vânătăi pe corp. Medicii au înțeles imediat că se confruntă cu un caz grav de maltratare.
Bătuți și subnutriți. Au mâncat pământ, pentru a-și potoli foamea
Au fost internați imediat în secția de terapie intensivă pediatrică, iar mai apoi transferați la gastroenterologie. O echipă multidisciplinară s-a ocupat de ei, gestionând toate consecințele abuzului. "Ambii au avut probleme grave de alimentație. Malnutriția a fost atât de severă, încât unele teste au sugerat, din cauza reziduurilor găsite în stomac, că au mâncat pământ", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a spitalului.
- Copil ucrainean de 10 ani, chinuit şi aruncat peste un pod în Germania. Bărbatul care l-a atacat i-ar fi reproşat...
- Un căţeluş chinuit, malnutrit şi plin de răni, a primit o nouă şansă. Poliţiştii din Hunedoara l-au salvat...
- Ultimele cuvinte ale Alexandrei, tânăra care şi-a dat ultima suflare pe patul maternităţii din Botoşani. Trei...
"O poveste de luptă și renaștere"
De aceea, medicii au lucrat cu micuții și la nivel psihologic. Și nu a fost ușor: "Grija și atenția nu se limitează doar la aspectul medical. Cinci asistente dedicate, coordonate de dr. Carmine Rullo, i-au îngrijit pe rând, 24 de ore din 24, construind o relație de încredere. Iar starea de sănătate a lui Petru și Pavel s-a îmbunătățit în fiecare zi. Dacă la început evitau contactul vizual, cu timpul și datorită afecțiunii primite, încrederea lor a crescut, lăsându-se chiar și îmbrățișați. Micuțul Petru, deși avea 4 ani când a ajuns la urgențe, nu putea să meargă. Însă, cu ajutorul fizioterapeuților a învățat să o facă, să meargă cu trotineta sau chiar să danseze. Drumul lor spre renaștere a fost luminat de generozitatea voluntarilor, numeroasele daruri primite și dragostea imensă a tuturor profesioniștilor din sănătate care i-au îngrijit. O afecțiune nesfârșită, demonstrată în fiecare zi de asistente, medici și lucrători ai spitalului, pentru a readuce o licărire de calm și speranță în ochii celor doi micuți".
În tot acest timp, colaborarea dintre asistența socială a spitalului și instituțiile competente a dus la decizii legale importante pentru asigurarea bunăstării copiilor. "Investigațiile – se arată în mesajul spitalului - au confirmat starea gravă de abandon a copiilor și iresponsabilitatea totală a părinților, cărora le-a fost revocată autoritatea asupra micuților".
Copiii sunt acum adoptabili. Un epilog fericit la o poveste dureroasă
Petru și Pavel trăiesc acum liniștiți într-o casă familială și sunt adoptabili.
Băiatul cel mai mare a fost externat pe 6 iulie, însă fratele mai mic i s-a alăturat mai târziu, după ce a suferit o operație delicată de neurochirurgie pediatrică, pentru îndepărtarea cheagurilor de sânge cauzate de bătăile suferite de-a lungul anilor și care i-au apăsat creierul și i-au afectat vederea, dar și alte funcții. "Săptămâna trecută s-au întors la spital pentru un control, iar sănătatea lor s-a îmbunătățit semnificativ. Aceasta este povestea unei lupte și a unei renașteri, făcută posibilă prin spiritul de sacrificiu, colaborare și dăruire față de munca profesioniștilor extraordinari. Le dorim celor doi îngerași ai noștri să aibă în curând o familie care să-i iubească și să le garanteze un viitor plin de bucurie și satisfacție. După câte au trecut în primii ani de viață, nimeni nu merită mai mult decât ei", își încheie mesajul reprezentanții spitalului din Roma.
Astăzi, ținându-se de mână, cei doi frățiori așteaptă ca o mamă și un tată să-i i-a sub acoperișul lor, să-i protejeze și să-i iubească necondiționat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰