Antena Meniu Search
x

Un avion a ajuns la destinaţie, fără niciun bagaj la bord. Sute de pasageri s-au trezit doar cu hainele de pe ei, la Madrid

Sute de pasageri ai unei curse aeriene Marea Britanie - Spania au avut parte de o surpriză neplăcută de proporţii când, ajunşi la Madrid, s-au trezit fără absolut niciun bagaj de cală. "Din greşeală", dar mai ales din cauza lipsei de personal, genţile nu fuseseră îmbarcate în avionul Iberia Express.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 12:55

Aeroportul din Madrid
Sute de pasageri s-au trezit doar cu hainele de pe ei, la Madrid - Profimedia

În vacanţă, doar cu hainele de pe ei. Este situaţia revoltătoare în care s-au trezit sute de pasageri ai unei curse aeriene comerciale din Marea Britanie, cu destinaţia Madrid. Zborul operat de Iberia Express a decolat de pe Aeroportul din Manchester, fără ca nimeni să observe că ceva lipsea cu desăvârşire. Şi nu era vorba despre un detaliu uşor de trecut cu vederea, ci despre munţii de bagaje abandonaţi în Regatul Unit. De vină pentru incident ar fi lipsa angajaţilor care să încarce bagajele în avioane, spun reprezentanţii companiei, citaţi de Mirror.

Niciun bagaj nu a fost urcat în avion. "Era haos!"

Ajunşi la Madrid, pasagerii au aşteptat timp de o oră în speranţa că cineva le va aduce bagajele. Asta până să afle ce se petrecuse, de fapt. Trei zile mai târziu, aşteptarea continuă. Nimeni nu le-a adus încă genţile cu bunuri personale. Printre cei aflaţi în această situaţie se numără şi Javi şi Ellen Roca, soţi şi soţie, care au venit în Spania pentru a sărbători ziua de naştere a bărbatului alături de părinţii acestuia. Ellen, de profesie asistentă medicală, povesteşte că au aşteptat "o jumătate de oră la Sosiri Bagaje", până să se adreseze personalului de la Biroul de Informaţii. "Erau oameni în vârstă, persoane în scaune cu rotile, bebeluşi ... Era haos!", adaugă femeia.

"Dimineaţa următoare, încă nu aveam nicio veste. Nimeni nu ştia nimic. Nici măcar prin sistemul internaţional de monitorizare a bagajelor. Pur şi simplu (n.r. bagajele) nu au fost urcate în avion. Javi i-a sunat şi au spus că ne putem cumpăra obiectele esenţiale. Aveam doar hainele de pe noi. De fiecare dată când sunam, nimeni nu ne ajuta cu nimic, ziceau doar că se vor interesa de problemă", continuă Ellen.

Iberia Express a declarat că bagajele au fost îmbaracate miercuri, dar nimeni nu ştie cu exactitate când vor aunge în posesia proprietarilor de drept. Un purtător de cuvânt al companiei aeriene a precizat: "În data de 11 septembrie, pentru zborul IB3693 MAN-MAD, bagajele de cală nu au putut fi îmbarcate din cauza lipsei de personal din Aeroportul Manchester. (...) Astăzi, vom opera primul zbor pe această rută de la cel de duminică, la bordul căruia vor fi toate genţile rătăcite de posesori. Regretăm neplăcerile create".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un avion a ajuns la destinaţie, fără niciun bagaj la bord. Sute de pasageri s-au trezit doar cu hainele de pe ei, la Madrid