Antena Meniu Search
x

Video Momente dramatice lângă sicriul reginei Elisabeta a II-a. Un soldat din Garda Regală a leşinat, prăbuşindu-se de pe catafalc, în Westminster Hall

Regina Elisabeta a II-a a murit, săptămâna trecută, lăsând în urmă familia îndurerată şi o ţară întreagă care plânge dispariţia suveranei, la 96 de ani. Înmormântarea acesteia e un eveniment de amploare, iar funeraliile de stat au fost anunţate, oficial, petru ziua de luni, 19 septembrie. Sicriul cu trupul suveranei a fost depus în cea mai veche încăpere a Palatului Westminster, iar pe străzile oraşului, oamenii au stat ore întregi, aşteptând să-şi ia adio de la cea care le-a fost regină mai bine de 70 de ani. Ceremonia emoţionantă nu a fost lipsită de incidente. Una din gărzile regale s-a prăbuşit la podea, chiar lângă sicriul reginei, întreaga scenă fiind surprinsă de camerele de filmat, pe transmisiunea live a evenimentului.

de Redactia Observator

la 15.09.2022, 13:33

Vezi și

Una din gărzile regale aflate, la datorie, lângă sicriul reginei Elisabeta a II-a, a căzut de pe podiumul aflat în cea mai veche încăpere a Palatului Westminster. Bărbatul s-a prăbuşit pe podea, moment în care doi poliţişti s-au grăbit să-l ajute. Scenele au fost surprinse de camerele amplasate pentru a transmite, live, evenimentul, iar pe filmare se aud strigătele de surpriză ale martorilor. 

Momentul în care bărbatul se prăbuşeşte la podea, lângă sicriul reginei Elisabeta a II-a

Incidentul s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în preajma orei la care se face schimbul de gărzi, când bărbatul a început să tremure şi să dea semne că nu se simte prea bine. Câteva secunde mai târziu, acesta a leşinat, iar imaginile au fost înlocuite ulterior cu cadre din Palatul Parlamentului Marii Britanii. Potrivit Mirror, momentul nu a trecut însă neobservat. Pe reţelele de socializare, oamenii au comentat că acesta ar fi fost, cu siguranţă, "extenuat" sau "copleşit" de încărcătura emoţională puternică a ultimelor zile. "Este o responsabilitate uriaşă, într-un moment istoric. Sper că acum este bine", a scris un alt utilizator Twitter. "Primeşte îngrijiri medicale, iar omagiile publice au fost întrerupte temporar", a declarat Charlie Proctor, redactorului-şef al Royal Central, un site dedicat monarhiei britanice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Sicriul închis al reginei Elisabeta a II-a este expus pentru public în Westminster Hall până în dimineaţa zilei de 19 septembrie, la ora 5:30 GMT. Accesul este permis 24 de ore pe zi. Se aşteaptă ca sute de mii de persoane să treacă pe la catafalcul suveranei. Controalele de securitate sunt de tip aeroportuar şi nu se acceptă alimente sau băuturi.

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Funeraliile de stat vor avea loc luni, 19 septembrie

Înmormântarea reginei Elisabeta a II-a, care va avea loc luni, 19 septembrie, va fi un eveniment grandios, pe măsura vieţii lungi şi bogate a suveranei plânse de o lume întreagă. Potrivit BBC, la funeralii vor fi prezenţi monarhi şi lideri politici de rang înalt, invitaţiile fiind trimise deja weekendul trecut. Aproximativ 500 de persoane, în mare parte conducători de stat şi demnitari străini, sunt aşteptaţi la ceremonie. Majoritatea invitaţilor au fost rugaţi să vină la bordul unor aeronave comerciale, iar de la aeroportul din Londra ar urma să fie aduşi împreună, cu un autocar. Funerallile de stat închinate reginei Elisabeta a II-a vor fi organizate la Westminster Abbey, care are o capacitate de aproximativ 2.200 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Momente dramatice lângă sicriul reginei Elisabeta a II-a. Un soldat din Garda Regală a leşinat, prăbuşindu-se de pe catafalc, în Westminster Hall