Galerie foto

Un băieţel de 11 ani, cu autism, a murit după ce a avut o criză de epilepsie în somn, în Australia: "Continuă să te joci cu îngerii în paradis”

De Larisa Andreescu.
Publicat: 01.05.2021, 12:43.
Actualizat: 01.05.2021, 12:56

Tragedie cumplită pentru o întreagă familie după ce un băieţel de 11 ani cu autism şi-a pierdut viaţa în mod complet neaşteptat, după o criză fatală de epilepsie în somn.

Jett Somerhayes-Nixon

Un băieţel de 11 ani, cu autism, a murit după ce a avut o criză de epilepsie în somn

Facebook / Julia Somerhayes

Jett Somerhayes-Nixon, în vârstă de 11 ani, care suferea de autism și sindromul Lennox-Gastaut, un tip rar de epilsepie, a suferit o mică criză epileptică înainte de culcare, duminică, în timp ce îşi petrecea weekendul cu tatăl Danny și partenera sa, Maylee, pe Coasta de Aur, în Australia.

O ultimă îmbrăţişare

După ce momentul a trecut, tatăl l-a pregătit de somn, l-a sărutat şi l-a luat în braţe. A stins lumina ca în oricare altă seară fără să se gândească că fiul său avea să închidă ochii pentru totdeauna.

Citește și:

Jett, cunoscut sub numele de „Jetty Spaghetti” pentru cei dragi a murit în primele ore ale dimineții de luni, după ce a avut o altă criză de epilepsie. Potrivit medicilor, o astfel de criză inexplicabilă este foarte rară şi afectează 1 din 4500 de copii.

Mama lui, Julie Somerhayes, își văzuse pentru ultima oară fiul cu patru zile mai devreme, când l-a lăsat împreună cu tatăl său pentru a pleca într-o tabără pe coasta Sunshine. Întrucât nu putea fi accesată telefonic, o prietenă a condus trei ore și jumătate pentru a o găsi și a-i oferi vestea sfâșietoare.

Cauza exactă a morţii nu este cunoscută, dar tulburările de respirație și ritmul cardiac crescut din cauza convulsiilor sunt considerate a fi factori posibili, potrivit Daily Mail.

Lucy Somerhayes, mătușa lui Jett, a spus că nepotul ei era „un suflet strălucit”, adorat de toți cei din jurul lui: „Avea o personalitate foarte dezvoltată, era absolut înnebunit după cântat şi dansat, cânta şi dansa mereu şi sărea prin cameră. Jett a fost un băiat atât de special. Jett se comporta c aun copil de 5 ani şi se comporta foarte bine cu fiul meu de trei ani, erau cei mai buni prieteni, se jucau pe trambulină, înotau în piscină şi râdeau mereu. Era întotdeauna spontan, se bucura de lucrurile care ieşeau aşa cum voia şi modul în care se bucura era foarte amuzant”

Familia dărâmată de durere a menţionat că epilepsia lui Jett era ţinută sub control, potrivit medicilor, deşi anul trecut experimenta şi 50-60 de episoade epileptice pe zi. Ajungea adesea la spital cu răni şi i se ceruse să poarte echipament de protecţie, inclusiv o cască pentru cap în timp ce se afla la şcoală, pentru a evita orice accidentare serioasă din cauza crizelor.

Totuşi, în ultimele patru luni nu avusese nicio convulsie majoră.

În ciuda luptelor pentru sănătate, mătușa Lucy a spus că atitudinea sa pozitivă nu s-a schimbat niciodată; avea întotdeauna un „zâmbet imens” pe față și avea „un simț al umorului dezvoltat”. De asemenea, a adăugat că băieţelul de 11 ani reprezenta întreaga lume pentru sora lui mai mare, Sienna, în vârstă de 13 ani, iar moartea neaşteptată a lăsat răni adânci în inima mamei care se află încă în şoc şi nu poate accepta pierderea sa.

Tatăl în considera ca pe un „frate mai mic”, în timp ce partenera lui, Maylee avea o prietenie sinceră, apropiată cu băieţelul de 11 ani. În ciuda despărţirii dintre cei doi părinţi, relaţiile faţă de Jett nu se schimbaseră niciodată, fiind făcute toate sacrificiile necesare pentru a-i fi asigurate toate condiţiile încât să nu simtă vreo diferenţă în urma separării celor doi.

„Ne este deja dor de tine, Jetty Spaghetti. Continuă să te joci cu îngerii în paradis”, a declarat şi Kerry Fitzgibbon, o prietenă apropiată familiei, într-un omagiu adus băieţelului.

Mătuşa a creat şi o pagină GoFundMe pentru a sprijini familia în ceea ce priveşte înmormântarea lui Jeff. În prezent a fost strânsă suma de 24.390 de dolari.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.