Video

Un băieţel de 5 ani şi-a salvat mama sunând la Urgenţe, după ce femeia gravidă a leșinat în casă, în Marea Britanie: "Este un erou"

De Daniel Murărescu.
Publicat: 17.05.2021, 16:49.
Actualizat: 17.05.2021, 16:53

Monty, un copil de doar cinci ani din Marea Britanie, și-a salvat mama sunând la Urgențe după ce femeia, însărcinată, a leșinat din senin în casă. Fără a-și pierde calmul, băiatul a sunat la numărul special 999 și le-a dat operatorilor toate informațiile de care au avut nevoie. Apoi a luat bicicleta și s-a dus la bunicii lui, pentru a le da de veste.

băiatul a fost premiat de polițiști după ce și-a salvat mama

Polițiștii au publicat dialogul lui Monty Baker cu operatoarea de la Urgențe

Poliția din Sussex

La o vârstă fragedă, Monty Baker a dat dovadă de un curaj uimitor. După ce mama lui și-a pierdut conștiența în sufrageria casei, copilul a pus mâna pe telefon, le-a explicat operatorilor de la Serviciul de Urgență ce s-a întâmplat, le-a dat adresa exactă și, imediat după asta, a luat bicicleta și a mers la bunicii lui pentru a-i anunța că mama lui a leșinat.

"Monty a fost atât de calm și de curajos încât a fost ușor să vorbesc cu el până când ofițerii au ajuns. Mi-a dat numele mamei lui, adresa și s-a asigurat că ușa era deschisă. Am vorbit despre surioara lui, despre ce a mâncat și ne-a răspuns la întrebări cu privire la mama lui și cum a procedat când femeia a mai leșinat în trecut", a povestit Holly Simmons, operatoarea care a preluat apelul.

Șeful poliției din Sussex, despre băiatul care și-a salvat mama: "Este un erou"

"Sunt atât de mândră de el. E o binecuvântare și o inspirație în fiecare zi. E foarte bucuros, iubitor, drăguț și curajos. Nu m-a mirat cât de calm a fost. Ia totul la pas. Nimic nu-l deranjează prea mult", a mărturisit mama lui, Amber, în urma incidentului. Femeia, în vârstă de 28 de ani, suferă de o formă de paralizie cerebrală.

În semn de recunoștin'ă, agenții din Sussex l-au recompensat cu cadouri, printre care o mașină de poliție și un certificat special primit chiar de la șeful poliției, Jo Shiner. "Trebuie să recunoaștem că Monty este un erou. Suntem impresionați de cât de curajos este și mama lui nu ar putea fi mai mândră. Holly făcut o treabă extraordinară în adunarea informațiilor până când ajutorul a venit", a spus ofițerul. Tot el a precizat că nu este pentru prima oară când Monty sună la numărul de urgență.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.