Antena Meniu Search
x

Foto Un băiețel de 7 ani a murit cu două săptămâni înainte de a primi tratamentul ce-i putea salva viața, în Marea Britanie. Fratele lui geamăn îi donase celule stem

Durere uriașă pentru familia unui băiețel de șapte ani din Marea Britanie care a murit din cauza leucemiei cu două săptămâni înainte de a primi tratamentul ce i-ar fi putut salva viața. Reuben Whittle mai avea de așteptat aproximativ două săptămâni până să primească celule stem donate de fratele lui geamăn, însă s-a stins fulgerător, lăsându-și părinții îngenuncheați de durere.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.05.2021, 21:50

Reuben Whittle și fratele său geamăn, Rocco
Reuben Whittle a murit cu două săptămâni înainte de a primi tratamentul ce-i putea salva viața - Red4Reu/ Mirror.co.uk

"Ca familie suntem devastati, ne va lipsi întotdeauna o parte din familia noastră”, a spus mama micului Reuben.

Reuben suferise deja un transplant de măduvă osoasă, dar a recidivat și era la două săptămâni distanță de a primi limfocite donate de Rocco.

În timp ce micuțul aștepta rezultatele testelor de terapie cu celule T CAR - un tip de imunoterapie pe care urma să-l facă - starea sa s-a deteriorat și a dezvoltat o infecție fungică severă în piept, scrie Daily Mirror.

După moartea sa, familia băiețelului a pus bazele campaniei Red4Reu pentru a ajuta la cercetarea leucemiei și a strâns 10.674,50 de lire sterline.

Reuben a fost diagnosticat cu leucemie la vârsta de 3 ani

Reuben Whittle a fost diagnosticat cu leucemie limfocitară acută în 2015, când avea doar trei ani. A făcut chimioterapie timp de doi ani, iar cancerul a intrat în remisie, după care a recidivat și a fost supus unui transplant de măduvă osoasă în martie 2018.

Dar în anul următor boala sa s-a întors și familia sa s-a oferit să doneze celule stem de la fratele geaman 

„Ca familie, am fost șocați și devastați, dar ne-am unit și am crezut că putem învinge asta din nou”, spune mama lui.

Micuțul Reuben a fost înmormântat în tricoul eroului lui, fotbalistul Alisson Becker

La înmormântare, copilul a fost îmbrăcat în tricoul lui Alisson Becker eroul lui.

„La înmormântare erau atât de mulți oameni, încât au fost nevoiți să stea în afara bisericii, pentru că nu încăpeau. El era un băiețel uimitor”, a mai povestit mama lui Reuben.

Dr. Denise Bonney, hematolog pediatru la RMCH a spus: „Reuben a fost absolut minunat în timpul tratamentului său de chimioterapie. A răspuns foarte bine și am sperat cu toții că acesta va fi singurul tratament de care va avea nevoie. Problema cu aceasta este că cu cât era mai dificil de tratat, cu atât era mai probabil ca el să recidiveze. Mulți copii sunt vindecați cu chimioterapie, dar, din păcate, nu a fost cazul cu Reuben, iar boala a revenit în decembrie 2018. Am reușit să controlăm această boală din nou și am reușit să facem un transplant de măduvă osoasă. A răspuns incredibil de bine. Am fost absolut devastati când boala a revenit în august 2019”.

Medicul legist a declarat că băiețelul a murit ca urmare a insuficienței multiple de organe din cauza sepsisului provocat de pseudomonas, a unei infecții fungice neidentificate și a recidivei leucemiei limfoblastice acute după transplantul de măduvă osoasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un băiețel de 7 ani a murit cu două săptămâni înainte de a primi tratamentul ce-i putea salva viața, în Marea Britanie. Fratele lui geamăn îi donase celule stem