Antena Meniu Search
x

Un bărbat a murit încercând să salveze o femeie căzută de pe Podul Londrei în râul Tamisa

Gest eroic transformat în tragedie. Un bărbat şi-a dat viaţa pentru a salva o femeie căzută de pe Podul Londrei. Fără să stea pe gânduri s-a aruncat în râul Tamisa, dar a pierit purtat de curenţii puternici care l-au tras în adânc.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 25.04.2021, 13:59

Garda de coastă
Un bărbat a murit încercând să salveze o femeie căzută de pe Podul Londrei în râul Tamisa - Profimedia
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Bărbatul s-a scufundat în apele râului Tamisa, după ce a zărit o femeie căzând de pe Podul Londrei, vineri, la miezul nopţii. Victima a fost salvată de Garda de Coastă împreună cu un alt bărbat care a sărit în apă pentru a o ajuta, dar trupul eroului nu a fost găsit decât la 6 dimineața de scafandri, după ce căutările efectuate cu elicopterul, în noaptea tragediei, nu au avut succes în identificarea trupului său.

„Am fost chemați sâmbătă, 24 aprilie, la ora 12:12, după un apel privind o femeie căzută în râul Tamisa, aproape de Podul Londrei. Doi bărbaţi care se aflaseră la faţa locului şi au văzut-o au sărit în râu pentru a încerca să o salveze. Unitățile Gărzii de Coastă și un echipaj al poliţiei metropolitane au reuşit să recupereze femeia şi pe unul dintre bărbaţi. Din păcate, în urma unei percheziții ample care a implicat elicoptere, scafandri, ofiţeri de poliţie, echipaje LFB şi LAS, al doilea bărbat nu a putut fi localizat. Câteva ore mai târziu, la 6 dimineața a fost găsit un cadavru despre care credem că este trupul neînsufleţit al acestuia. Rudele sale au fost informate şi primesc tot sprijinul de la poliţia oraşului” a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Londra.

Martorii spun că a existat cel puțin o barcă cu scafandri care au încercat să dea de urma lui, iar la faţa locului au ajuns alte şase maşini de poliţie și o ambulanță.

Nu este prima victimă 

Nu este însă prima victimă. O altă femeie a dat dovadă de eroism în această săptămână sărind în râul Tamisa pentru a salva un băieţel de doar 13 ani, potrivit Daily Mail. Elevul purta uniforma şcolară când a coborât dintr-un autobuz, îndreptându-se spre Academia Ark Globe din Southwark, Londra, în jurul orei 8:00, marţi. El și un prieten urcaseră împreună în autobuz, dar tânărul a coborât lângă Tower Bridge, înainte de stația obișnuită din Elephant and Castle, a spus directorul școlii într-o scrisoare adresată părinților. Martorii au auzit urletele micuţului înainte ca femeia să se arunce în apă în încercarea de a-l salva.

În ciuda faptului că a folosit o plută de înot a reușit să-și recupereze doar jacheta și geanta. Şcolarul împlinise 13 ani cu o săptămână în urmă. La faţa locului a fost găsit un bilet scris de mână. Este căutat în continuare de scafandri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a murit încercând să salveze o femeie căzută de pe Podul Londrei în râul Tamisa