Antena Meniu Search
x

Un bărbat a rătăcit 18 zile prin sălbăticia australiană, fără apă sau mâncare. Ce le-a spus salvatorilor când l-au găsit

Un bărbat a fost găsit în viaţă după ce a rătăcit mai bine de două săptămâni în stepa australiană. Robert Weber a fost găsit duminică, în apropierea unui baraj, când nimeni nu se mai aștepta la un deznodământ fericit.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 25.01.2021, 16:41

Un bărbat a rătăcit 18 zile prin sălbăticia australiană, fără apă sau mâncare
Un bărbat a rătăcit 18 zile prin sălbăticia australiană, fără apă sau mâncare - QUEENSLAND POLICE
  • Bărbatul a dispărut pe 6 ianuarie, după ce a plecat cu mașina de la un hotel din Kilkivan, la circa 200 de kilometri nord de Brisbane.
  • Australianul a rătăcit 18 zile prin sălbăticia australiană, în căutare de apă și hrană.

Bărbatul de 58 de ani a fost văzut ultima dată pe 6 ianuarie plecând dintr-un hotel din Kilkivan, la circa 200 de kilometri nord de Brisbane, în Australia.

Robert Weber le-a povestit salvatorilor lui că a rămas blocat cu mașina în noroi într-o zonă pe care nu o cunoștea și și-a petrecut următoarele trei zile în autoturism, alături de câinele lui, sperând că cineva va trece prin zonă și vor fi salvați. 

Bărbatul a rătăcit zile în șir în căutare de apă și hrană

După trei zile a rămas fără apă, așa că a decis să plece pe jos să caute ajutor, însă s-a rătăcit în stepa australiană și a umblat fără să niciun reper timp de două săptămâni. 

“A plecat pe jos şi s-a rătăcit, apoi a rămas lângă un baraj, unde a supravieţuit dormind pe jos, bând apă şi mâncând ciuperci”, au anunțat polițiștii într-un comunicat, potrivit BBC.

În tot acest timp, autoritățile au demarat numeroase acțiuni de căutare, atât terestre cât și aeriene, însă ele au fost suspendate după o săptămână, autoritățile descriind zona ca fiind una cu numeroase ”tufişuri, râuri, baraje şi teren abrupt pe timp ploios”.

Deputatul din Queensland, Tony Perrett, și soția lui, Michelle, nu au renunțat însă la căutări și, duminică, l-au văzut rezemat de un copac, în apropierea unui baraj, la 3 kilometri distanță de locul în care a fost găsită mașina lui.

Salvatorii l-au găsit desculț, lângă un baraj

”Era desculț, dar într-o stare bună. Ne-a spus că a reușit să se mențină hidratat și că a mâncat ciuperci sălbatice ca să supraviețuiască”, a povestit Tony Perrett.

Robert Weber a fost dus de urgență la spital pentru îngrijiri medicale, iar medicii au anunțat că starea lui este satisfăcătoare.

Weber și câinele său au fost separați în timpul calvarului și animalul încă lipsește.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un bărbat a rătăcit 18 zile prin sălbăticia australiană, fără apă sau mâncare. Ce le-a spus salvatorilor când l-au găsit