Antena Meniu Search
x

Galerie foto Nicio restricție anti-COVID nu îi poate opri. Imagini adorabile cu doi koala care se îmbrățișează, în Australia

Fără să fie afectați de restricțiile anti-COVID, doi koala se bucură din plin de momente de tandrețe. Imaginile au fost surprinse de un fotograf în parcul de reptile din statul New South Wales. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 23.01.2021, 14:05

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Marsupialele adorabile au câștigat inima australienilor și nu numai, fiind surprinși îmbrățișându-se într-o perioadă în care oamenii sunt sfătuiți să respecte distanțarea fizică pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus. 

Un purtător de cuvânt al parcului de reptile a declarat că până în 2050, se estimează că populația de koala ar putea dispărea complet, „așa că noi facem tot ce este omenește posibil pentru a împiedica acest lucru”, scrie Daily Mail

„Vrei să îi protejăm și să îi ținem în siguranță pe cât de mult posibil, pentru ca generațiile viitoare se pot bucura de vederea lor”.

Între septembrie 2019 şi începutul anului 2020, incendii necontrolate au devastat milioane de hectare din pădurile Australiei, cauzând moartea a numeroase animale. În ianuarie, a fost avansată cifra de mai mult de un miliard de animale ucise de un cercetător de la Universitatea din Sydney. Imagini cu urşi koala, o specie deja ameninţată cu dispariţia, arşi, gemând de durere, însetaţi, salvaţi de pompieri, de veterinari sau de civili, au făcut înconjurul lumii. 

Comisarul pentru Specii Ameninţate, Sally Box, a spus că circa 30% din habitatul urşilor koala, pădurile de eucalipt, pe care le folosesc pentru hrană şi adăpost, a fost distrus în statul NSW.

În caz de pericol, instinctul face ca marsupialele să se refugieze în vârful eucalipţilor, doar că aceşti copaci pur şi simplu explodează dacă sunt cuprinşi de foc, din cauza frunzelor uleioase, iar koala sunt incineraţi pe loc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Inedit » Nicio restricție anti-COVID nu îi poate opri. Imagini adorabile cu doi koala care se îmbrățișează, în Australia