Antena Meniu Search
x

"Planificasem înmormântarea, a trebuit să anulăm": Un bărbat bolnav de Covid s-a trezit miraculos din comă după 7 săptămâni, în SUA

Un bărbat în vârstă de 58 de ani a învins moartea şi i-a uimit pe medici, după ce s-a trezit din comă, la şapte săptămâni după ce fusese confirmat pozitiv Covid. Cadrele medicale i-au dat mai puţin de 1% şanse de supravieţuire.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 23.03.2021, 16:44

Staci şi David Williams
Un bărbat bolnav de Covid s-a trezit miraculos din comă după 7 săptămâni, în US - GoFundMe
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Staci Williams plănuise deja înmormântarea soțului ei după ce medicii i-au acordat mai puțin de 1% șanse de supraviețuire. Bărbatul se îmbolnăvise de Covid la sfârşitul anului trecut, iar după ce starea de sănătate s-a înrăutăţit, medicii au decis să îl intubeze, intrând ulterior în comă.

Familia a fost nevoită să anuleze înmormântarea

Șapte săptămâni mai târziu, soțul ei, David, și-a recăpătat cunoștința la un spital din Kansas City, Missouri.

"Dumnezeu i-a deschis ochii, l-a trezit. Cei de la biserică ne-au spus că este prima dată când am fost nevoiţi să anuleze o înmormântare", a declarat Staci duminică pentru un post de televiziune.

Pe acelaşi subiect

David, în vârstă de 58 de ani, a fost testat pozitiv pentru coronavirus la finalul anului 2020 şi internat într-un spital local pentru că avea probleme cu respiraţia. Medicii l-au intubat repede pe David după ce starea de sănătate i s-a agravat. Soţia şi familia au fost de asemenea confirmate pozitiv, dar au suferit doar simptome ușoare, potrivit Fox 5.

„Au spus, după, că are mai puțin de 1% șanse să se trezească vreodată și apoi, dacă se trezește, nu va mai putea fi normal”, a explicat Staci. "Mi-au spus că nu va putea veni niciodată acasă. Nu ar fi aceeași persoană pe care o știam eu."

Familia a început să facă aranjamentele funerare și a acceptat să-l scoată pe David de pe ventilator, dar apoi s-a trezit și a început încet să-și recapete funcțiile corporale și abilitățile motorii.

„Tot ce îmi amintesc este că toată lumea de la spital îmi spunea - pacientul minune- și habar nu aveam de ce”, a povestit pacientul, din camera sa de spital.

David a spus că medicii se așteaptă să-și revină complet, chiar dacă are încă nevoie de oxigen și va trebui, de asemenea, să fie supus unei reabilitări fizice.

“Consider că cei din comunitatea noastră de sprijin, toţi cei care s-au rugat şi care ne-au susţinut au făcut o mare diferenţă. Cred că Dumnezeu a ales să mă lase să trăiesc și să închei povestea vieții mele altfel” a mai spus bărbatul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cuplul va sărbători 34 de ani de căsătorie în luna mai. De asemenea, își vor întâmpina primul nepot, o fetiţă, în luna aprilie.

Ei intenționează să se vaccineze împotriva Covid-19 şi îi îndeamnă pe toţi oamenii să facă acelaşi lucru, dar să respecte şi restricţiile de siguranţă, să poarte măşti şi să păstreze distanţarea socială.

„Este foarte real” a spus David despre pandemia Covid, adăugând „aproape că m-a ucis”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "Planificasem înmormântarea, a trebuit să anulăm": Un bărbat bolnav de Covid s-a trezit miraculos din comă după 7 săptămâni, în SUA