Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un pensionar care i-a înecat pisica vecinei pentru că i-a stricat grădina de legume a scăpat de închisoare, în Anglia

Un grădinar, care i-a înecat pisica vecinei sale pentru că-i strica recolta de legume şi îi făcea găuri în grădină, a scăpat de închisoare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 07.04.2021, 12:10

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Omul de afaceri pensionat, Richard Giles, în vârstă de 69 de ani, i-a înecat pisica tigrată a vecinei, pe nume Ruby, apoi i-a recunoscut nonşalant stăpânei sale: „Am ucis-o”.

Giles, din satul Adber, lângă Sherborne, Dorset, a spus că felina „îi strică” recoltele de morcovi și praz și a înecat-o fără pic de milă. Incidentul a avut loc în interiorul proprietăţii sale, iar ulterior i-a aruncat trupul într-un şanţ.

După două zile de căutări, stăpâna pisicii, Shirley Gear-Evans, îngrijorată, l-a întrebat pe bărbat dacă i-a văzut animalul de companie. El i-a oferit tocmai răspunsul pe care nu îl aştepta vreodată: "Nu o vei găsi, am ucis-o”.

A dat totuşi vina chiar pe vecina lui când autorităţile i-au cerut explicaţii, menţionând că din cauza ei a dispărut şi le-a declarat anchetatorilor RSPCA că văduva ar fi trebuit să o dreseze ca să nu plece după păsări.

Pe acelaşi subiect

Bătrânul a scăpat de închisoare

Ieri, miercuri, Giles a apărut în fața magistraților din Weymouth, Dorset, pentru a fi condamnat, acuzat de cruzime împotriva animalelor. El a primit o pedeapsă de 12 săptămâni de închisoare suspendată pentru 12 luni, de magistrați. De asemenea, trebuie să plătească despăgubiri de 1.000 de lire sterline doamnei Gear-Evans, în vârstă de 65 de ani, pentru pierderea iubitei sale pisici.

Bătrâna a declarat în faţa isntanţei că nu se simte în siguranţă să îşi mai ia o altă pisică din cauza vecinului său. El se săturase de Ruby pentru că îşi făcea prea des apariţia pe proprietatea sa de 1 milion de lire sterline din satul Adber, Dorset. El și regretata sa soție Judy creaseră un refugiu în grădina lor pentru păsări și îl deranja foarte tare să o vadă pe felină curioasă venind în zonă sau săpând în recolta lui de legume.

Picătura care a umplut paharul a fost însă pe 19 septembrie, anul trecut, când a găsit-o în bucătăria de vară, după ce lăsase nişte mâncare afară. A prins-o și a ucis-o.

Procurorul Matthew Knight a declarat că bărbatul şi-a schimbat părerea despre vecina lui tocmai din prima zi în care a aflat că şi-a luat o pisică pentru a-i ţine companie la pensie.

"Pe 21 septembrie, ea s-a întâlnit cu inculpatul şi l-a întrebat dată a văzut-o pe Ruby. El i-a spus: ei bine, nu o vei găsi, a plecat, am ucis-o. A spus că a încercat chiar să o sune pe 19 pentru a-i spune ce s-a întâmplat, dar nu a răspuns la telefon. Într-un interviu, el a recunoscut pe deplin că a înecat pisica într-un canal de apă și a aruncat trupul felinei într-un șanț pentru că îi ataca adăpostul pentru păsări şi grădina de legume. O criticase în trecut pe proprietară pentru că luase pisica de la un centru de salvare fără să o dreseze. Este clar că domnul Giles avea impresia că acțiunile sale erau justificate" a adăugat procurorul.

Veterinarul Katrina Knill a spus că Ruby ar fi suferit un stres teribil: "În opinia mea, moartea prin înec este o cauză de suferință extremă și inutilă pentru un animal și una dintre cele mai dureroase stări în care să vezi un animal. În apă, un animal fie își va ține respirația, fie căile respiratorii intră în spasm. Ambele cazuri sunt extrem de stresante și determină animalul să se agite. Când animalul este epuizat și nu mai poate să-și țină respirația, apa pătrunde înăuntrul corpului său. Activitatea creierului mai continuă aproximativ trei minute înainte de moarte”.

Într-o declarație a victimei, doamna Gear-Evans, un manager NHS pensionar, a declarat că evenimentul a avut un "impact uriaș" asupra vieții sale: "Mă uit acum să fac aranjamente pentru a-mi pune camere de securitate și poliția m-a sfătuit să fac o ordonanță civilă. Nu mai simt că pot avea o altă pisică".

Avocatul apărării, Des Reynold, a menţionat că pensionarul era un om de afaceri de succes și angajase până la 35 de persoane înainte de a-și vinde compania Adber Weld și Crane Hire la vârsta de 47 de ani. Avusese un caracter bun și cunoscuţii l-au descris ca fiind un „adevărat compatriot” și un membru foarte respectat al comunității.

"Este un om la fel de amabil dacă ai apuca să îl cunoşti. El a construit această casă și dependințele ca un fel de refugiu pentru animale sălbatice, creând în special habitate pentru păsări. Este o ironie imensă în centrul acestui caz - este acuzat de cruzime împotriva animalelor, în timp ce el are o pasiune pentru a ajuta animalele sălbatice să supravieţuiască. Ceea ce a făcut a fost rău judecat, greșit și va trebui să facă față consecințelor. Picătura care a umplut paharul a fost în septembrie anul trecut când a găsit pisica în bucătărie, unde își mânca mâncarea. Din totală exasperare, a luat-o și a ținut-o sub apă" a adăugat Des Reynolds.

"Este o infracțiune foarte gravă și a cauzat multă suferință, nu doar proprietarului, ci și publicului larg, din întreaga comunitate" a declarat magistratul Richard MacRae.

Giles, care a pledat vinovat pentru suferințe inutile cauzate unui animal, trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 728 de lire sterline, potrivit The Sun.

Elisa Allen, director al organizației pentru drepturile animalelor PETA, a criticat decizia de a nu îl închide pe Giles catalogând sentinţa drept o greşeală: „Acordarea unei condamnări suspendate unui abuzator de animale auto-mărturisit poate duce la mai multe suferințe și chiar poate reprezenta o amenințare pentru întreaga comunitate. Este o greșeală cu consecințe potențial fatale. Oricine este capabil să-și scoată frustrarea asupra unei pisici prin uciderea animalului ar trebui să fie închis și să i se interzică orice contact viitor cu animalele".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un pensionar care i-a înecat pisica vecinei pentru că i-a stricat grădina de legume a scăpat de închisoare, în Anglia