Antena Meniu Search
x

Un bărbat care suferea de o boală mentală, executat în Singapore pentru trafic de droguri. Proteste faţă de decizia judecătorilor

Un bărbat din Malaezia, condamnat pentru trafic de droguri, a fost executat miercuri în Singapore, în pofida apelurilor la clemență pe motiv că acesta avea o dizabilitate intelectuală.

de Redactia Observator

la 27.04.2022, 12:16

Nagaenthran Dharmalingam, în vârstă de 34 de ani, era condamnat la moarte de mai bine de zece ani pentru trafic de heroină în Singapore, care are unele dintre cele mai stricte legi din lume privind stupefiantele. Avocații săi au depus mai multe apeluri împotriva execuției sale, susținând că acesta avea un handicap intelectual.

Proteste în Singapore

Fratele său, Navin Kumar, în vârstă de 22 de ani, a declarat telefonic că execuția a avut loc și a precizat că trupul va fi trimis înapoi în Malaezia.

Marți, un tribunal din Singapore a respins o contestație legală depusă de mama lui Nagaenthran, deschizând calea pentru execuția prin spânzurare. Aproximativ 300 de persoane au organizat luni o comemorare într-un parc din Singapore pentru a protesta față de condamnarea la moarte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un bărbat care suferea de o boală mentală, executat în Singapore pentru trafic de droguri. Proteste faţă de decizia judecătorilor