Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un bărbat cu nume românesc este cercetat pentru incendierea autobuzului din Leeds. Alte 5 persoane au fost arestate

Un bărbat cu nume românesc a fost arestat după scandalul din Leeds, deşi MAE a comunicat ieri că niciun cetăţean nu a fost reţinut în urma revoltei românilor. Alte cinci persoane au fost reţinute de poliţie, fără a li se specifica identitatea.

de Redactia Observator

la 21.07.2024 , 15:06

Poliția a arestat încă cinci persoane și a acuzat un bărbat de incendiere, după ce, în urma revoltelor din zona Harehills a orașului West Yorkshire, un autobuz a fost incendiat și o mașină de poliție a fost răsturnată, relatează SkyNews.

Un bărbat pe nume Iustin Dobre, în vârstă de 37 de ani, a fost acuzat de incendiere și tulburări violente după ce un autobuz a fost incendiat în timpul revoltelor din Leeds joi seara. 

Mai multe persoane au fost arestate

Articolul continuă după reclamă

Alte cinci persoane au fost arestate sâmbătă sub suspiciunea de tulburări violente și rămân în custodia poliției, a declarat West Yorkshire Police. Vineri, poliția a promis că „nu va lăsa nicio piatră neîntoarsă” în căutarea celor care se află în spatele răscoalei, în timp ce ofițerii au arestat mai multe persoane.

Pe acelaşi subiect

Reamintim că revoltele au izbucnit joi în zona Harehills din Leeds, după ce poliția a mers să ajute asistenții sociali care au mers la locuinţa unor români pentru a extrage cinci copii, dintre care unul cu fractură craniană. Situația a degenerat rapid, o mașină de poliție a fost răsturnată, ofițerii au fost loviți cu pietre și sticle, iar locuitorilor li s-a spus să rămână în casă. Imaginile au devenit rapid virale pe reţelele sociale.

Vineri seară a avut loc un marş în oraş, despre care poliția a declarat că „s-a desfășurat pașnic”. O femeie a fost arestată sub suspiciunea unei infracțiuni de ordine publică. Aceasta a fost eliberată și a primit o avertizare condiționată.

Poliția a declarat că va menține o prezență sporită în zonă în zilele următoare.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Un bărbat cu nume românesc este cercetat pentru incendierea autobuzului din Leeds. Alte 5 persoane au fost arestate