Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Demonstraţie paşnică în Leeds. Sute de români au cântat pe stradă şi au implorat autorităţile să aducă copiii înapoi

Revolta românilor din Leeds. Vineri seară sute de români au ieşit pe străzile oraşului şi au mărşăluit paşnic, scandând "Vă rog să aduceți copiii înapoi”. Părinţii copiilor au anunţat că vor intra în greva foamei până când copiii lor vor fi aduşi înapoi acasă.

de Redactia Observator

la 20.07.2024 , 18:56

- tiktok

După noaptea tensionată de vineri, în care membrii comunității românești și rome au organizat un marş în care au scandat „vă rog să aduceți copiii înapoi”, consiliul a făcut apel la calm și a anunțat o revizuire a modului în care a fost gestionată „problema de familie”, relatează The Telegraph.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Această decizie vine în contextul în care părinții copiilor au anunțat că vor intra în greva foamei până când cei patru copii le vor fi înapoiați.

Pe acelaşi subiect

Măsura a fost luată în urma unor întâlniri cu membri ai comunității românești și rome, care susțin că autoritățile au dat dovadă de „rasism și discriminare sistemică” în gestionarea cazului privind o familie din comunitatea lor.

Reacţia autorităţilor locale

Autoritatea locală a îndemnat „toate comunitățile să rămână calme” pentru a încerca să prevină repetarea tulburărilor de joi seară, care au culminat vineri cu cinci arestări. „Localnicii sunt devastați de ceea ce s-a întâmplat și dorim să ne asigurăm că scenele tulburătoare la care am asistat nu se repetă. Astfel de acțiuni vor avea un impact dăunător și de lungă durată asupra comunității noastre. Comunitatea română și romă a jucat un rol fantastic în comunitate și a contribuit mult la diversitatea și bogăția Harehills. Dorim ca această activitate să continue și să dezvoltăm alte activități care fac din Harehills un loc și mai bun pentru a lucra și a trăi", apare în comunicatul consiliului.

Joi seara, poliția a fost chemată la o casă din Harehills după ce serviciile sociale au întâmpinat dificultăți în gestionarea unei probleme de îngrijire a copiilor români și romi. Polițiștii au fost filmați pe rețelele sociale în timp ce scoteau copiii din casă, în timp ce mai mulţi oameni se adunau în jur.

Poliția a declarat că ofițerii au fost chemați „după ce asistenții sociali au raportat că au fost întâmpinați cu ostilitate atunci când se ocupau de o problemă de protecție a copilului”. Polițiștii au fost curând atacați, fiind nevoiți să se retragă, devenind ținta a sute de persoane.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Demonstraţie paşnică în Leeds. Sute de români au cântat pe stradă şi au implorat autorităţile să aducă copiii înapoi