Antena Meniu Search
x

Un bărbat şi-a vândut copilul pentru 20.000 de euro, după ce a rămas fără serviciu din cauza pandemiei

Un bărbat din China şi-a vândut fiul, un bebeluş, pentru 18.000 de lire sterline unui străin pe care l-a cunoscut online, după ce şi-a pierdut slujba din cauza pandemiei Covid-19.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.11.2020, 15:12

Nou-născutul a fost vândut la 40 de zile de la naştere
Un bărbat şi-a vândut copilul pentru 20.000 de euro, după ce a rămas fără serviciu din cauza pandemiei - iStock | Getty Images
  • Bărbatul şi-a convins soţia însărcinată să accepte afacerea.
  • Cumpărătoarea a fost prinsă de poliţişti în tren.

Bărbatul care are deja doi băieţi s-a confruntat cu o presiune financiară imensă din cauza pierderii locului de muncă.

Din disperare şi-ar fi convins soţia însărcinată să accepte afacerea ilegală de a vinde bebeluşul de 40 de zile unei femei care îşi dorea mult un copil.

Tranzacţia ar fi ieşit la iveală după ce cumpărătoarea, sub numele de familie Xu, a atras atenţia poliţiei când se afla în tren cu sugarul, în data de 30 octombrie. Femeia călătorea din județul Jiang'an, provincia Sichuan din sud-vestul Chinei (unde locuiesc părinții biologici ai bebelușului) spre casa ei din județul Huoshan, provincia Anhui din estul Chinei.

I s-a cerut să coboare din tren în orașul Hefei pentru interogare după ce polițiștilor li s-a părut că se comportă suspect.

În primă instanţă, femeia le-a spus poliţiştilor că a adoptat copilul, însă după mai multe interogatorii a recunoscut că a plătit aşa-numitele „taxe nutriţionale” în valoare de 18.000 de lire sterline în schimbul băieţelului.

Poliția feroviară Hefei a lansat imediat o anchetă, găsind părinții biologici ai bebelușului în data de 3 noiembrie.

Astfel autorităţile au descoperit că tatăl copilului, domnul Lilu şi mama, Zhang, erau lucrători migranţi. Când a rămas însărcinată în mod neaşteptat la începutul anului, ea a trebuit să renunţe la serviciu, iar ulterior pandemia l-a afectat şi pe bărbat, singurul întreţinător al familiei.

Ei au recunoscut că, din cauza pandemiei Covid-19, au rămas fără serviciu şi nu au reuşit să se mai angajeze pentru a putea plăti ipoteca căminului în care locuiesc ori alte rate de-ale casei. Fără o altă sursă de venit şi totuşi patru guri de hrănit, Lilu a recurs la gestul extrem de a-şi vinde propriul copil pentru a-i putea întreţine pe ceilalţi.

Poliția a spus că doamna Xu era atât de dornică să-l ia acasă pe fiul domnului Lilu, încât și-a ipotecat casa pentru a obține suficienți bani, a parcurs mai bine de 1.400 de kilometri din oraşul său natal apoi a plătit 18.000 de lire, un colier şi o brăţară de aur în schimbul nou-născutului.

Domnul Liu, soția sa, doamna Zhang și presupusa cumpărătoare, doamna Xu, se află în prezent în custodia poliției, fiind suspectaţi de trafic de copii. O anchetă se află în curs de desfăşurare, potrivit Daily Mail.

Conform legii din China, oricine este găsit vinovat de trafic și vânzare de copii poate fi închis pentru cinci până la 10 ani, dar în anumite cazuri pot primi sentinţa pe viaţă ori pedeapsa cu moartea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un bărbat şi-a vândut copilul pentru 20.000 de euro, după ce a rămas fără serviciu din cauza pandemiei