Antena Meniu Search
x

Un chinez a rămas agăţat de un pod, la 100 de metri înălţime, după ce panourile de sticlă s-au spart

Un bărbat a rămas blocat, agăţat de un pod suspendat, cu fund de sticlă, după ce o rafală de vânt a spart panourile, făcându-i imposibilă întoarcerea în siguranţă a bărbatului. Incidentul teribil a avut loc în nord-estul Chinei.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 10.05.2021, 22:41

Captură video
Un chinez a rămas agăţat de un pod, la 100 de metri înălţime, după ce panourile de sticlă s-au spart - Weibo

Bărbatul se afla pe podul de 100 de metri înălțime de pe muntele Piyan din orașul Longjing, când vremea s-a schimbat brusc, potrivit departamentului local de turism. Rafalele de până la 150 km pe oră au spart panourile de sticlă, blocând orice cale de scăpare a turistului.

Omul a fost salvat de pompieri, poliţişti şi un echipaj de la personalul silvic şi turistic după mai bine de jumătate de oră de agonie. Ar fi fost recuperat nevătămat, dar echipajele de salvare au decis că trebuie transportat la spital pentru evaluare şi consiliere, potrivit The Guardian.

Fotografiile distribuite pe rețelele de socializare îl arată pe turist agăţat de o parte a podului, înconjurat de porţiuni fără protecţie în urma panourilor de sticlă sparte. Imaginile au ajuns virale, fiind vizualizate de peste 5.8 milioane de ori pe platforma de microblogging a Chinei, Weibo.

Podurile de sticlă, o atracţie şi un pericol

Pe acelaşi subiect

Internauţii nu au rămas însă indiferenţi la vederea scenelor terifiante, catalogând întâmplarea drept „un coşmar”: „Atât de multe poduri de sticlă au fost construite în ultimii ani și sunt foarte populare printre turiști. Dar cum ne putem asigura că sunt sigure?”

Podurile de sticlă sunt o atracție turistică populară în China, cele mai faimoase fiind cele din parcul național Zhangjiajie, provincia Hunan, care se întinde pe un canion de 430 de metri, la 300 de metri în aer.

Mass-media de stat a raportat că guvernele locale pregătesc ghiduri pentru a le limita construcția, inclusiv standarde tehnice și recomandări împotriva construirii în zone de cutremur. Schimbările bruşte de temperatură au zguduit părți din China în ultimele zile, afectând vacanţele turiştilor.

Videoclipurile distribuite online au arătat alte poduri care se clătinau din cauza vântului puternic, iar luni după-amiaza autoritățile au avertizat cu privire la grindină, vânt și fulgere în Hubei. Stațiunea Piyan Mountain a fost închisă în așteptarea unei investigaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un chinez a rămas agăţat de un pod, la 100 de metri înălţime, după ce panourile de sticlă s-au spart