Antena Meniu Search
x

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a zguduit provincia chineză Sichuan. Cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi, în urma seismului

Un cutremur de suprafaţă a zguduit, joi, provincia Sichuan din sud-vestul Chinei. În urma seismului cu magnitudinea de cel puţin 5,4 a fost activat planul de alertă de gradul doi. Potrivit primelor informaţii oferite de autorităţi, cel puţin două persoane au murit, iar alte 53 sunt rănite.

de Redactia Observator

la 16.09.2021, 13:09

Cutremur Sichuan, China
Cutremur în Sichuan, China - Profimedia

Două persoane au murit, iar alte trei au fost grav rănite, în urma unui cutremur de suprafaţă care s-a produs joi, în provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, relatează AFP, citat de news.ro. Autorităţile locale au anunţat că alte 50 de persoane au fost rănite uşor. Oficialii au confirmat decesele, fără a oferi, însă, mai multe detalii, informază postul China Global Television Network (CGTN).

Institutul american de geofizică USGS a estimat magnitudinea cutremurului la 5,4, însă Centrul chinez al seismelor o estimează la 6,0. Ambele instituţii situează epicentrul la 2 kilometri adâncime, la o distanţă de aproximativ 120 de kilometri la sud-vest de megalopolisul Chongqing, unde trăiesc circa 30 de milioane de locuitori.

Nivelul 2 de urgenţă, după cutremurul din China

În urma seismului, autorităţile din regiunea Sichuan au declanşat planul de salvare aferent celui de-al doilea nivel de urgenţă. Oraşul Luzhou a trimis la faţa locului mai multe echipaje, a mai anunţat agenţia chineză oficială de presă China Nouă, fără să facă alte precizări. Cel puţin 22 de case s-au surpat. ”Am putea raporta pagube importante, iar catastrofa poate fi de proporţii”, estimează USGS într-o evaluare preliminară. 

În 2008, în provincia Sichuan a avut loc un cutremur cu magnitudinea 7,8, în urma căruia au murit sau au fost declaraţi dispăruţi 87.000 de oameni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un cutremur cu magnitudinea 5,4 a zguduit provincia chineză Sichuan. Cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi, în urma seismului