Antena Meniu Search
x

Bilanţ tragic în Sichuan. Cel puţin 20 de morţi şi peste 400 de răniţi în urma cutremurului de 6,5 grade. Zeci de turişti ar putea fi încă izolaţi pe malul unui lac

Bilanţul seismului cu magnitudinea 6,5 care a lovit marţi provincia chineză Sichuan a crescut la 20 de morţi, potrivit cifrelor oficiale difuzate joi, în timp ce echipele de salvare continuă să caute trupuri ale victimelor şi supravieţuitori într-o zonă muntoasă izolată, relatează AFP.

Bilanţul seismului cu magnitudinea 6,5 care a lovit marţi provincia chineză Sichuan a crescut la 20 de morţi, potrivit cifrelor oficiale difuzate joi, în timp ce echipele de salvare continuă să caute trupuri ale victimelor şi supravieţuitori într-o zonă muntoasă izolată, relatează AFP.

Autorităţile din districtul Jiuzhaigou, unde a fost epicentrul seismului, au informat joi că există 431 de răniţi, dintre care 18 grav. Printre aceştia se află un francez de 18 ani şi o canadiancă.

Cutremurul de pământ s-a produs într-o zonă de înaltă altitudine şi cu acces dificil de pe platoul tibetan, unde se află rezervaţia de la Jiuzhaigou - unul dintre parcurile naturale cele mai populare din întreaga ţară - cunoscut pentru frumuseţea lacurilor sale şi foarte frecventat în timpul verii.

Circa 50.000 de turişti au fost evacuaţi din zona sinistrată, printre care 126 de cetăţeni străini, precum şi peste 9.000 de localnici, proveniţi în principal din minorităţile etnice tibetană şi Qiang, a precizat joi agenţia de stat Xinhua.

Pe acelaşi subiect

Printre cele 20 de persoane decedate se află şase turişti chinezi, doi localnici şi 12 victime a căror identitate nu a fost încă stabilită, potrivit autorităţilor din district.

Operaţiunile de salvare continuă în regiune, unde au fost deplasate zeci de camioane militare, în timp ce supravieţuitorii se adăpostesc în corturile albastre din tabere improvizate de teama replicilor, relatează jurnaliştii AFP de la faţa locului.

Salvatorii rămân în dispozitiv pentru căutarea supravieţuitorilor şi a victimelor, conform administraţiei pompierilor din Sichuan, potrivit căreia 16 turişti ar putea fi izolaţi pe malul unui lac în interiorul unei rezervaţii naturale.

Unele echipe de căutare au fost nevoite să facă cale întoarsă miercuri seară, din cauza unei alunecări de teren care a tăiat accesul în anumite văi. 'Am avut o nouă tentativă în această dimineaţă. Am primit sarcina de a verifica dacă nu există persoane izolate acolo. Vom fi primii salvatori care vom ajunge la faţa locului', a declarat Yang Yongzhi, unul dintre membrii echipei de căutare.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Bilanţ tragic în Sichuan. Cel puţin 20 de morţi şi peste 400 de răniţi în urma cutremurului de 6,5 grade. Zeci de turişti ar putea fi încă izolaţi pe malul unui lac