Antena Meniu Search
x

Un cutremur de 7,5 pe Richter a lovit insula Mindanao. Alertă de tsunami în Filipine şi Japonia

Un cutremur cu magnitudinea de cel puţin 7,5 a lovit Mindanao, în sudul Filipinelor, sâmbătă, ceea ce a dus la emiterea unor ordine de evacuare a unor zone şi a coastelor sud-vestice ale Japoniei, din cauza avertismentelor de tsunami, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 18:49

Cutremur de 7,5 pe Richter în Filipine
Cutremur de 7,5 pe Richter în Filipine - Twitter

Cutremur cu magnitudinea 7,5 în Filipine. Agenţia filipineză de seismologie Phivolcs a anunţat că valurile ar putea lovi Filipine până la miezul nopţii şi ar putea continua timp de câteva ore.

Cutremur de 7,5 pe Richter în Filipine

Sistemul american de alertă pentru tsunami a precizat că ar putea exista valuri de până la 3 metri peste nivelul mareei de-a lungul unor coaste filipineze, relatează news.ro.

"Ambarcaţiunile care se află deja pe mare în această perioadă ar trebui să rămână în larg, în ape adânci, până la noi indicaţii", a precizat Phivolcs, cerând persoanelor care locuiesc în apropierea coastelor provinciilor Surigao Del Sur şi Davao Oriental să "evacueze imediat" sau să se "deplaseze mai departe în interior".

Postul japonez NHK a anunţat că se aşteaptă ca valuri tsunami de până la un metru să ajungă pe coasta de sud-vest a Japoniei aproximativ 30 de minute mai târziu - până duminică la ora 1:30 a.m. (1630 GMT sâmbătă). Phivolcs a declarat că nu se aşteaptă la pagube semnificative din cauza cutremurului în sine, dar a avertizat asupra replicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un cutremur de 7,5 pe Richter a lovit insula Mindanao. Alertă de tsunami în Filipine şi Japonia