Antena Meniu Search
x

Video Un dinozaur atrage atenţia asupra extincţiei umane, de la tribuna ONU: "Măcar noi am avut un asteroid. Dar voi ce scuză aveţi?"

Pentru a atrage atenţia asupra încălzirii globale şi a schimbărilor climatice, Organizaţia Naţiunilor Unite a avut o idee originală. Cu ajutorul tehnologiei 3D, a fost recreat un dinozaur care a ţinut un discurs de la tribuna ONU.

de Redactia Observator

la 28.10.2021, 18:05

Vezi și

Frankie the Dino a tranversat sala de şedinţe, a ajuns la tribună şi şi-a început discursul prin care atrage atenţia oamenilor că ne îndreptăm cu paşi mari spre propria extincţie dacă nu luăm măsuri rapide.

"Trebuie să vă spun, şi veţi considera că este evident, că extincţia este ceva rău. Dar, să vă provocaţi singuri extincţia? Este lucrul cel mai ridicol pe care l-am auzit în 70 de milioane de ani. Măcar noi am avut un asteroid. Dar voi ce scuză aveţi? Este ca şi cum am cheltui miliarde în fiecare an finanţând meteoriţi imenşi. Este ceea ce voi faceţi acum. Nu credeţi că să-i ajutaţi pe ei ar avea mai mult sens decât, nu ştiu, să plătiţi pentru dispariţia unei specii întregi", a fost mesajul lui Frankie the Dino.

La proiect au participat mai mulţi actori celebri

La realizarea proiectului au contribuit actorul danez Nikolaj Coster-Waldau, cunoscut publicului larg pentru rolul său din "Game of Thrones", actorul şi muzicianul american Jack Black, actriţa mexicană Gonzalez şi actriţa senegaleză Aissa Maiga. "Viaţa pe planeta noastră este sufocată de gazele cu efect de seră şi de combustibilii fosili. Priorităţile trebuie să se schimbe dacă dorim ca umanitatea şi Terra să supravieţuiască", a declarat actorul Nikolaj Coster-Waldau.

Campania ONU vine în contextul în care duminică va începe summit-ul global COP26, summit destinat problemelor de mediu şi care este considerat cel mai important eveniment pe această temă de la Acordul Climatic din Paris, din 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un dinozaur atrage atenţia asupra extincţiei umane, de la tribuna ONU: "Măcar noi am avut un asteroid. Dar voi ce scuză aveţi?"