Antena Meniu Search
x

Un diplomat din Uganda s-a îmbrăcat într-un tricou cu portretele lui Putin, la summitul Rusia-Africa. Jurnaliştii şi-au făcut selfie-uri cu el

Un diplomat din cadrul Ambasadei Ugandei din Moscova s-a îmbrăcat într-un tricou cu portretele lui Vladimir Putin, la summitul Rusia-Africa din Sankt Petersburg. În cadrul întâlnirii la nivel înalt, liderul de la Kremlin le-a promis naţiunilor africane că le va livra, gratuit, cereale. 

de Redactia Observator

la 28.07.2023, 15:09

Vladimir Putin şi-a primit "prietenii" din Africa, în cadrul unui summit găzduit la Sankt Petersburg, şi le-a promis că va livra cereale gratuite în şase ţări africane. Summitul Rusia-Africa intervine la mai mult de o săptămână de la expirarea acordului privind cerealele care permitea exportul de grâne ucrainene prin Marea Neagră, în pofida conflictului cu Rusia, suscitând îngrijorare ţărilor africane.

"Cadourile" liderului rus nu s-au oprit aici. Preşedintele Putin i-a oferit un elicopter omologului său zimbabwian Emmerson Mnangagwa, în contextul în care liderul de la Kremlin încearcă să obţină susţinerea liderilor africani, reuniuniţi la summitul Rusia-Africa la Sankt Petersburg.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii celor 50 de delegaţii africane, un diplomat din cadrul Ambasadei Ugandei de la Moscova s-a făcut remarcat datorită ţinutei sale, un tricou cu portretele în miniatură ale lui Putin. Jurnaliştii ruşi au profitat de moment şi au făcut selfie-uri cu el. 

Ce a obţinut Putin în urma summitului Rusia-Africa

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin a declaratcă Rusia a semnat contracte de armament cu peste 40 de ţări africane, în timpul celui de-al doilea summit Rusia-Africa, care se desfăşoară la Sankt Petersburg. O parte din livrările de arme către aceste ţări se face gratuit, deoarece scopul final este de a le asigura securitatea şi suveranitatea, a afirmat liderul rus.

Putin a indicat că delegaţiile africane participă în mod constant la expoziţii, forumuri şi exerciţii militare organizate în Rusia pentru a se familiariza cu armamentul de nouă generaţie. Unele ţări africane au renunţat la cooperarea cu Franţa, pe care au acuzat-o că se amestecă în afacerile lor interne, în favoarea armamentului rusesc.

Totodată, Putin le-a transmis vineri liderilor africani că Moscova tratează cu respect propunerea lor de pace privind Ucraina şi o studiază 'cu atenţie' pentru găsirea unei ieşiri din conflictul armat.

"Să luăm de exemplu iniţiativa unei serii de state africane pentru a reglementa criza ucraineană. Este o problemă gravă, nu putem să nu o studiem", a declarat Putin în faţa mai multor înalţi responsabili africani. "Aceasta înseamnă mult, căci înainte misiunile de medie erau monopolizate de ţări având o aşa-zisă democraţie avansată. Acum Africa este la fel de pregătită să ajute la rezolvarea unor probleme care par din afara zonei sale de interes prioritar", a adăugat el, în a doua zi a sesiunii plenare a celei de-a doua ediţii a Summitului Rusia-Africa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Un diplomat din Uganda s-a îmbrăcat într-un tricou cu portretele lui Putin, la summitul Rusia-Africa. Jurnaliştii şi-au făcut selfie-uri cu el