Antena Meniu Search
x

Un F16 al Armatei SUA s-a prăbuşit în Marea Galbenă, în apropiere de Coreea de Sud. Pilotul a reuşit să se salveze

Un avion de luptă american F-16 s-a prăbuşit în Marea Galbenă luni, în Coreea de Sud, în cursul unui exerciţiu de antrenament, iar pilotul său, care a reuşit să se catapulteze, a fost salvat, a informat agenţia de presă Yonhap, notează AFP, citate de Agerpres.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 11.12.2023, 08:05

Un F16 al Armatei SUA s-a prăbuşit în Marea Galbenă, în apropiere de Coreea de Sud. Pilotul a reuşit să se salveze
- Profimedia - imagine ilustrativă

"Avionul s-a prăbuşit în apele Mării Galbene după ce a decolat de la o bază aeriană din Gunsan, la 178 de kilometri sud de Seul", a raportat agenţia sud-coreeană de presă. Pilotul, care a reuşit să se catapulteze din avion, a fost salvat, a informat Yonhap.

Incidentul s-a petrecut în timpul unei sesiuni de antrenament

Ministerul sud-coreean al Apărării a refuzat orice comentariu. Forţele americane din Coreea de Sud nu au fost disponibile imediat pentru a confirma această informaţie. În luna mai, un avion american F-16 s-a prăbuşit într-o zonă agricolă de la sud de Seul, fără a provoca victime, în timpul unui exerciţiu de antrenament de rutină. Pilotul său a scăpat teafăr după catapultare.

Washingtonul este principalul aliat de securitate al Seulului şi staţionează aproximativ 28.500 de soldaţi în Coreea de Sud pentru a ajuta la protejarea acesteia de nordul dotat cu arma nucleară.

În Japonia vecină, armata americană a anunţat săptămâna trecută că va imobiliza la sol flota de avioane V-22 Osprey în urma unui accident care a ucis opt aviatori americani la sfârşitul lui noiembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Stiri externe » Un F16 al Armatei SUA s-a prăbuşit în Marea Galbenă, în apropiere de Coreea de Sud. Pilotul a reuşit să se salveze