Antena Meniu Search
x

Un general american în rezervă, suspendat după ce a luat în derâdere o postare a Primei Doamne a SUA în privinţa avortului

Armata SUA a suspendat un general în rezervă cu trei stele din rolul de consultant, după ce o postare pe reţelele sociale care a apărut sub numele său a luat în derâdere sprijinul Primei Doamne Jill Biden pentru drepturile la avort, scrie The Guardian, citat de news.ro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 09.07.2022, 21:23

Un general american în rezervă, suspendat după ce a luat în derâdere o postare a Primei Doamne a SUA în privinţa avortului
- Profimedia

Gary Volesky, general locotenent şi care a obţinut o stea de argint după ce a luptat în Irak, câştiga 92 de dolari pe oră, sfătuind ofiţerii militari, personalul şi studenţii care luau parte la informaţii de război şi alte activităţi similare. Pe cont de Twitter sub numele său a răspuns la o declaraţie a lui Biden care a condamnat decizia Curţii Supreme din 24 iunie de a anula hotărârea sa de referinţă din 1973, Roe v Wade, care stabilise dreptul federal la avort.

Volesky a servit 36 de ani în Armata americană

"De aproape 50 de ani, femeile au dreptul să ia propriile decizii cu privire la corpurile sale”, se arăta în declaraţia primei doamme. "Astăzi, acest drept ne-a fost furat.” Un cont sub numele lui Volesky a răspuns: "Mă bucur să văd că în sfârşit ştii ce este o femeie”. Potrivit The Guardian, pe Twitter s-a interpretat remarca ca pe o imagine la sprijinul Casei Albe Biden pentru comunitatea transgender.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al armatei a declarat că locotenentul general Theodore Martn, comandantul centrului de armament, l-a suspendat pe Volesky în aşteptarea unei investigaţii pentru a stabili dacă tweetul în cauză a încălcat regulile pentru ofiţerii în rezervă. Înainte de a se retrage în 2020, Volesky a fost responsabil de forţele terestre americane în Irak şi a condus faimoasa Divizie 101 Aeropurtată a armatei, care este probabil cel mai bine cunoscută pentru că a acţionat în timpul invaziei Normandiei în cel de-al doilea război mondial.

El a obţinut steaua de argint – a treia cea mai mare onoare pentru curaj a armatei americane - pentru acţiunile sale în 2004, după ce batalionul său a fost atacat într-o zonă a Bagdadului. Bătălia de 80 de zile care a urmat s-a soldat cu opt ​​soldaţi ucişi şi alţi 50 răniţi. Volesky, care a servit şi în Afganistan, a fost, de asemenea, şeful de afaceri publice al armatei în timpul carierei sale de 36 de ani în armată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri externe » Un general american în rezervă, suspendat după ce a luat în derâdere o postare a Primei Doamne a SUA în privinţa avortului