Antena Meniu Search
x

Video Un marinar român a fost ucis de piraţi pe petrolierul Mercer Street, în Marea Arabiei. Atacul, în largul coastelor Sultanatului Oman

Doi marinari, între care un român, au fost uciși într-un atac asupra unei nave administrate de compania de transport maritim israelian Eyal Ofer, în Oceanul Indian de Nord, joi seară, potrivit unui comunicat transmis de Zodiac Maritime.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 30.07.2021, 20:30

Vezi și

Zodiac Maritime a transmis că cei doi marinari erau de naţionalitate română, respeciv engleză şi că până în acest moment sunt singurele victime înregistrate la bordul navei, în urma atacului piraţilor din Oman, transmite The Jerusalem Post.

"Cu tristeţe transmitem că în urma atacului de joi seara, doi marinari au fost ucişi la bordul navei M/T Mercer Street. Unul dintre ei este român, iar cel de-al doilea este britanic. Nu există pentru moment informaţii că ar exista şi alte victime", a transmis Zodiac Maritim în comunicatul postat pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nava a fost atacată cu o dronă militară

Pe acelaşi subiect

Nava, care transporta adesea produse japoneze numită Mercer Street, ar fi fost atacată de pirați, în timp ce naviga din Tanzania către Fujairah, Emiratele Arabe Unite. În momentul atacului, nava nu era încărcată, a declarat compania de transport maritim. Atacul a fost inițial anunțat de Ministerul Britanic al Apărării, care însă nu a furnizat alte detalii, în afară de faptul că incidentul a avut loc joi seară în apropierea insulei Masirah, din Oman, la 300 km. de capitala Muscat.

Compania Zodiac Maritim precizează că operează petrolierul Mercer Street, care navighează sub pavilionul Liberiei, însă proprietarul navei este japonez. Ea mai precizează în comunicat că nu este la curent cu alţi răniţi în afara celor doi membri ai echipajului morţi. ”Principala noastră îngrijorare rămâne siguranţa şi bunăstarea tuturor persoanelor de la bord şi a celor afectaţi de situaţie. Detalii cu privire la incident urmează să fie stabilite, iar o anchetă este în curs”, a transmis compania.

Autorităţile israeliene nu au recunoscut imediat incidentul, care are loc pe fondul unor tensiuni între Israel şi Iran, în contextul în care negocieri între Teheran şi marile puteri cu privire la o relansare a Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian se află într-un punct mort. Altă navă israeliană a fost atacată recent,dar şi nave israeliene, în toiul unui război-fantomă între Israel şi Iran, care se acuză reciproc de aceste atacuri.

 În ultima perioadă, au avut loc o serie de atacuri similare asupra navelor e aparţin mai multor companii din Israel, în timp ce Tel Aviv este suspectat de o serie de atacuri majore care vizează programul nuclear al Iranului. Cu o săptămână în urmă, o navă iraniană a fost atacată în Marea Roșie, lângă Djibouti, The New York Times transmiţând la acel moment că Israelul a confirmat Statelor Unite că este responsabil pentru atacul respectiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un marinar român a fost ucis de piraţi pe petrolierul Mercer Street, în Marea Arabiei. Atacul, în largul coastelor Sultanatului Oman