Meniu
Search
x

Câine salvat după ce a rătăcit prin gheața arctică mai bine de o săptămână, în Rusia

Un câine a fost salvat de marinari după ce s-a aventurat pe o bucată de gheață care l-a purtat în larg, animalul rătăcind apoi mai mult de o săptămână prin zona arctică din nordul Rusiei.

De Redactia Observator la 13.06.2021, 13:54

Echipajul unei nave spărgătoare de gheață a găsit câinele rătăcit în câmpurile înghețate de lângă satul Mys Kamenny.

Câinele dispăruse de acasă de câteva săptămâni, transmite CNN, iar marele noroc al animalului de companie a fost că cei de pe navă l-au zărit la timp pentru a-l salva.

Yegor Agapov, căpitanul navei Alexander Sannikov, a transmis jurnaliștilor că și-a dat seama că nu este vorba de un animal sălbatic și cu mare grijă a reușit să convingă patrupedul să se apropie de navă, captiv într-o zonă petrolieră din Golful Ob.

Stăpânii nu își pot explica în ce condiții s-a rătăcit patrupedul

Pe acelaşi subiect

Echipajul a adus câinele în satul din apropiere, și i-au identificat stăpânii, care au transmis că Aika a fugit în timpul unei plimbări prin sat și probabil nu ar fi supraviețuit dacă cei de pe navă nu l-ar fi găsit.

"Am scos scara, pe care câinele a urcat singur la bord. Mai târziu, cu ajutorul telefonului mobil, am stabilit contactul cu populația locală și am reușit să identificăm stăpânii câinelui", a declarat Evgeny Nagibin, un navigator asistent aflat în acele momente pe navă.

"În mod obișnuit, câinele nu pleca fără noi, habar n-am ce s-a întâmplat și cum a ajuns acolo", a declarat stăpâna Svetlana Chereshneva.

Aika face parte din rasa câinilor cu blană groasă, pufoasă, nativă din nordul Rusiei și Siberiei. Este de remarcat cum animalul de companie a rezistat în aceste condiții, deși câinii sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a supraviețui în situații dificile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Câine salvat după ce a rătăcit prin gheața arctică mai bine de o săptămână, în Rusia