Antena Meniu Search
x

Update 15 marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea. MAE: "La bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români"

Un vas cu navigatori români a fost răpit în largul coastelor statului Benin. Ministerul Afacerilor Externe a convocat celula de criză.

de Redactia Observator

la 12.03.2021, 19:59

Români, răpiți în largul coastelor statului Benin, în Africa. MAE a convocat celula de criză
- Profimedia

Update 19:55: Potrivit unor informații inițiale, la bordul navei s-ar fi aflat și români. Ministerul de Externe a anunțat, însă, într-un comunicat, că niciun cetățean român nu se afla la bordul acelei nave. Vă prezentăm în continuare, integral, comunicatul MAE: "În continuarea Precizărilor de presă emise de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) în cursul zilei de astăzi cu privire la incidentul produs la data de 11 martie 2021, în largul coastelor statului Benin, în care a fost implicată nava „Davide B”, MAE face următoarele precizări: Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane."

Știre inițială: 15 marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea de la bordul unei nave sub pavilion maltez, iar printre membrii echipajului, care numără 21 de persoane, se află şi navigatori români, potrivit news.ro.

Din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocată Celula de criză interinstituţională în vederea iniţierii demersurilor necesare pentru verificarea situaţiei, confirmarea informaţiilor referitoare la cetăţenia şi identitatea persoanelor răpite şi întreprinderea acţiunilor specifice în astfel de cazuri. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific şi sensibil al acestuia”, a anunțat MAE.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat vineri pentru News.ro, că piraţii au atacat marţi, nava Davide P.,  pavilion Malta, în Golful Guineea şi au răpit 15 marinari. La bordul navei se aflau 21 de persoane, români, ucraineni şi filipinezi. Deocamdată nu este cunoscută naţionalitatea celor răpiţi. Totodată, piraţii nu au formulat până în prezent nicio cerere de răscumpărare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » 15 marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea. MAE: "La bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români"