Antena Meniu Search
x

Un muncitor a dat din întâmplare peste o comoară de aur, în valoare de 135.000 de euro, în timp ce renova un apartament din Germania

Descoperire uluitoare în timpul unei lucrări. Un muncitor a dat peste aur în valoare de peste 135.000 de euro, în timp ce lucra în casa unui bătrân din Heidelberg. Se pare că omul a vrut să o pună la adăpost, aşa că a decis să o ascundă, dar a uitat apoi complet de ea. Comoara a fost găsită întâmplător după mai mulţi ani.

de Redactia Observator

la 14.04.2023, 20:35

Vezi și

O comoară în valoare de 135.000 de euro, ascunsă de un bătrân în apartamentul său, ca mai apoi să uite complet de ea, a fost găsită de un muncitor în timpul unor lucrări. Este vorba despre două lingouri de aur și mai multe monede, care au fost descoperite într-un apartament din Heidelberg, Germania, în cursul zilei de vineri, 7 aprilie.

Muncitorul a mers direct la poliţie şi a predat aurul

Bărbatul renova apartamentul respectiv și a găsit comoara ascunsă în canalul de ventilație din bucătărie. Nu s-a gândit nicio clipă să păstreze aurul găsit, aşa că a mers la cea mai apropiată secţie de poliţie. Oamenii legii au început imediat o anchetă pentru a afla cui îi aparține comoara, notează Tagesspiegel.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Philipp Kiefner, a declarat pentru Bild: ''Lingourile de aur de două kilograme au fiecare o valoare de aproximativ 60.000 de euro, monedele în jur de 15.000 de euro''.  În cele din urmă, oamenii legii au reușit să găsească proprietarul în zilele următoare, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 90 de ani. Acesta locuiește în prezent într-un azil de bătrâni şi uitase de comoara pe care o ascunsese în casă. 

Bătrânul urmează să primească acum aurul înapoi. ''Aurul este al lui și îl primește înapoi. Supraveghetorul lui se va ocupa de asta pentru el'', a declarat purtătorul de cuvânt al poliției. Încă nu se ştie dacă muncitorul care a descoperit comoară o să primească o recompensă pentru fapta sa bună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un muncitor a dat din întâmplare peste o comoară de aur, în valoare de 135.000 de euro, în timp ce renova un apartament din Germania