Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un muncitor palestinian, singura victimă din atacul iranian. Momentul când o bucată dintr-o rachetă se prăbușește peste el, surprins de camere

Un muncitor palestinian, în vârstă de 37 de ani, se crede că este singura victimă a celor 180 de rachete balistice lansate de Teheran în Israel. Alte două persoane au fost rănite, scrie The Times of Israel.

de Redactia Observator

la 02.10.2024 , 08:35

Bărbatul a fost ucis de o bucată de rachetă căzută din cer fix peste el, iar momentul dramatic a fost surprins de o cameră de supraveghere. Din primele informații, oficialii cred că este singura victimă a atacului.

Cine este singura victimă a atacului iranian din Israel

„Un muncitor palestinian din Jericho a fost ucis când bucăți de rachetă au căzut din cer și l-au lovit”, a declarat guvernatorul Jericho-ului, Hussein Hamayel, pentru AFP.

Vezi și

Potrivit presei palestiniene, Sameh al-Asali era originar din Jabalia, Fâșia Gaza. El și-a pierdut viața în localitatea Nu'eima din Cisiordania, lângă Jericho. Se pare că alți patru palestinieni au fost răniți de schijele de la aceeași rachetă.

Pe acelaşi subiect

Potrivit informațiilor care circulă pe rețelele de socializare, alături de o imagine a actului său de identitate, Sameh al-Asali era tatăl a trei copii și era unul dintre miile de muncitori din Gaza cu permis de muncă israelian care au rămas blocați în Israel pe 7 octombrie și și-au căutat refugiu în Cisiordania.

În imaginile postate pe rețelele de socializare se vede un fragment de un metru lungime al unei bucăți de rachetă lângă corpul lui Sameh al-Asali, întins pe pământ și acoperit cu un cearșaf.

În Israel, doar două persoane au fost rănite în atacul iranian, ambele la Tel Aviv, potrivit servicilor medicale de urgență din Israel. Alți oameni au fost tratați pentru răni ușoare, după ce au căzut în timp ce alergau spre un adăpost, dar și pentru anxietate acută.

IDF a spus că a interceptat „un număr mare” din cele 180 de rachete balistice lansate de Iran asupra Israelului, datorită apărării aeriene a țării și cooperării SUA care a detectat amenințarea și a interceptat unele dintre proiectile. Iordania a spus că a interceptat o serie de rachete și drone în spațiul său aerian.

Reamintim că Israelul a fost atacat masiv cu rachete de către Iran, marți seara, drept ripostă după uciderea liderului Hezbollah Hassan Nasrallah și ofensiva terestră a IDF din sudul Libanului. Sute de rachete au împânzit cerul din Tel Aviv, iar unele dintre ele, sau cel puțin resturi interceptate de Iron Dome, au lovit cu putere pământul israelian.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Ştiri externe » Un muncitor palestinian, singura victimă din atacul iranian. Momentul când o bucată dintr-o rachetă se prăbușește peste el, surprins de camere