Antena Meniu Search
x

Un nou scandal pentru Liz Truss. Aliații ei politici ar fi consumat droguri la evenimentele organizate de ea

Liz Truss se află în mijlocul unui nou scandal la aproape două luni după ce și-a dat demisia din poziția de premier al Marii Britanii. De această dată, surse citate de The Guardian susțin că urme ale unor substanțe despre care se crede că sunt droguri au fost descoperite în mai multe reședințe după petrecerile ținute de aliații fostului șef al Partidului Conservator, cu doar câteva zile înainte de preluarea poziției.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 17:28

Liz Truss, fostul premier al Marii Britanii
Aliații ei politici ar fi consumat droguri la evenimentele organizate de ea - Profimedia

Un membru al personalului de la moșia Chevening, una dintre reședințele aflate la dispoziția guvernului britanic, susține că a testat urmele de pudră folosind un test care își schimbă culoarea în contact cu cocaina și rezultatul a fost unul pozitiv. Aceste acuzații sunt grave, mai ales în contextul în care deținerea acestui drog poate duce la șapte ani de închisoare și o amendă penală.

Surse separate au descris descoperirea unor urme de substanțe similare în birourile de la Downing Street nr. 10, după ce două petreceri ținute în timpul lock down-ului, atunci când Boris Johnson era prim-ministru.

Personalul care lucra la Chevening susține că de două ori au găsit urme de pulbere albă pe o masă, după nopțile în care Truss a ținut evenimente acolo. Truss, pe atunci secretar de externe, a găzduit o adunare în weekend-ul din 19-21 august, în timp ce campania ei pentru conducerea Partidului Conservator era în plină desfășurare. O altă întâlnire a avut loc în weekend-ul din 2-4 septembrie. O serie de aliați politici au fost prezenți în ambele weekend-uri.

O sursă din interior a declarat că cocaina a fost folosită pe scară largă în Whitehall și în apropierea Parlamentului britanic și a susținut că unii dintre aliații politici ai lui Truss au folosit-o. Nu există nici o acuzație că Lizz Truss sau Boris Johnson au folosit drogul sau că ar fi știut dacă drogurile au fost folosite sau prezente. The Guardian nu a fost informat cine a fost responsabil pentru presupusele depozite de pulbere albă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un nou scandal pentru Liz Truss. Aliații ei politici ar fi consumat droguri la evenimentele organizate de ea