Antena Meniu Search
x

Un parlamentar din partidului lui Vladimir Putin cere referendum pentru unirea Rusiei cu Kazahstanul: "Asia Centrală e pământ rusesc!"

În Kazahstan a pornit un veritabilă revoluţie. Manifestaţiile antiguvernamentale din Kazahstan au pornit, oficial, pe fondul protestelor populaţiei față de creşterea preţurilor la gazul petrolier lichefiat (GPL), combustibil utilizat pe scară largă la automobile.

de Redactia Observator

la 06.01.2022, 16:49

Un parlamentar din partidului lui Vladimir Putin cere referendum pentru unirea Rusiei cu Kazahstanul: "Asia Centrală e pământ rusesc!"
- Profimedia

Pe fondul crizei din Kazahstan, Sultan Hamzaev, membru al Dumei de Stat Ruse, din partea partidului lui Vladimir Putin, cere nici mai mult nici puţin decât un referendum "privind unificarea Kazahstanului cu Patria istorică - Rusia". Sultan Hamzaev a scris un mesaj pe Facebook în acest sens, chiar în ziua în care Rusia a trimis 3.000 de militari Kazahstan. Misiunea celor 3.000 de paraşutişti din forţele de cercetare şi recunoaştere este, la nivel oficial, aceea de menţinere a păcii.

„Asia Centrală este pământul rusesc! Se discută despre posibila reunificare a Kazahstanului cu Rusia. Personal, poziția mea de cetățean al Federației Ruse, indiferent de politică și poziții: susțin organizarea unui referendum în Kazahstan privind unificarea Kazahstanului cu Patria istorică - Rusia. Observ că însuși președintele Kazahstanului Kasym-Zhomart Tokaev face toate declarațiile sale în limba rusă. Cred că aceasta va fi o manifestare bună a democrației adevărate”, a scris Sultan Hamzaev, pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

De ce sunt nemulțumiți cetățenii din Kazahstan

Oamenii sunt nemulțumiți atât de Tokaev, președinte din 2019, cât și de fostul lider, Nursultan Nazarbaev. „Nazarbayev și familia sa au monopolizat toate sectoarele, de la sectorul bancar la drumuri și gaze. Aceste proteste sunt despre corupție. Totul a început după creșterea prețurilor la gaze, dar adevărata cauză a protestelor sunt condițiile proaste de trai, prețurile mari, șomajul, corupția”, a spus Zauresh Shekenova, în vârstă de 55 de ani, care protestează de duminică.

Darkhan Sharipov, un activist din cadrul mișcării societății civile ”Wake Up, Kazahstan” a declarat că: „Oamenii sunt sătui de corupție și nepotism, iar autoritățile nu ascultă... Vrem ca președintele Tokaev să facă reforme politice reale sau să plece. Plecați și organizați alegeri corecte.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un parlamentar din partidului lui Vladimir Putin cere referendum pentru unirea Rusiei cu Kazahstanul: "Asia Centrală e pământ rusesc!"