Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un pianist italian vrea să aducă pacea prin muzică, în estul Ucrainei

Un pianist italian vrea să aducă pacea prin muzică în estul Ucrainei, unde separatiştii aliaţi cu Rusia continuă să sfideze autorităţile de la Kiev. Artistul şi-a adus pianul la Doneţk, în faţa unei clădiri oficiale ocupate de rebeli

de Redactia Observator

la 22.04.2014 , 08:16

Davide Martello a devenit celebru după ce a cântat în piaţa Taksim din Istanbul, pe atunci teren de luptă între manifestanţi şi poliţişti. Exemplul a inspirat, mai târziu, un coleg ucrainean care a concertat pe baricadele din Kiev. Martello şi-a adus, acum, pianul remorcat de o bicicletă la Doneţk, unul din focarele de conflict din estul Ucrainei. Scopul său rămâne acelaşi.

"Trebuie redusă tensiunea, e nevoie de relaxare. Oamenii trebuie să se relaxeze, să-şi facă timp să gândească. Acum e prea multă confuzie", a spus acesta.

La început, iniţiativa pianistului a stârnit discuţii aprinse, mai ales că separatiştii s-au grăbit să-i pună drapelul Rusiei pe instrument. Dar toate disputele au încetat când Martello a început să cânte. Muzica i-a vrăjit şi pe cei mai înverşunaţi dintre luptătorii separatişti, iar localnicii obişnuiţi şi-au amintit că arta este mai presus de patimile naţionaliste.

Vezi și

Pianistul crede că muzica sa poate pune capăt conflictului dar, din nefericire, speranţele în acest sens nu sunt prea mari. Separatiştii refuză să elibereze clădirile ocupate, cum prevede acordul de săptămâna trecută, de la Geneva. Iar Rusia îi acuză tot pe ucraineni că nu respectă acordul.

Vicepreşedintele Joe Biden se află la Kiev pentru a confirma sprijinul Statelor Unite pentru guvern. Iar Departamentul de Stat a difuzat imagini care ar dovedi că în estul Ucrainei acţionează militari ruşi din forţele speciale şi nu doar separatişti localnici înarmaţi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Un pianist italian vrea să aducă pacea prin muzică, în estul Ucrainei