Antena Meniu Search
x

Foto Un profesor pedofil, acuzat că a abuzat cinci elevi de şcoală a murit înecat cu micul dejun, în închisoare, în UK

Un profesor de matematică care a abuzat sexual 5 elevi de şcoală şi a fost condamnat mai bine de 40 de ani mai târziu a murit în închisoare, înecat, la micul dejun, în Marea Britanie.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 31.03.2021, 22:47

John McKno
Un profesor pedofil, acuzat că a abuzat cinci elevi de şcoală a murit înecat cu micul dejun - Facebook / Suffolk Police
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

John McKno, în vârstă de 74 de ani, a fost închis în 2016 pentru că a abuzat sexual 5 elevi din internatele şcolare Suffolk, Devon și Worcestershire în anii 1970 și 1980. Patru dintre victimele sale aveau vârsta sub 16 ani, iar unul dintre aceştia avea sub 14 ani.

Victimă: "Sper să primească o condamnarea pe viață și să putrezească acolo"

Băieții vizați de prădător au declarat în fața instanței că obişnuiau să doarmă cu teamă, ţinând „un ochi deschis” întreaga noapte. Fostul profesor a lucrat la trei școli din Devon, Tenbury Wells și Ipswich. Toate s-au închis de atunci.

Astăzi, un legist a dezvăluit faptul că bărbatul a murit în închisoarea Norwich, pe 29 septembrie anul trecut, după o criză de sufocare care a dus la insuficienţă cardiacă. Incidentul a a vut loc în timpul micului dejun.

McKno, care avea o serie de afecțiuni de sănătate, a fost închis pentru 14 ani după ce şi-a recunoscut faptele: indecenţă gravă faţă de un minor, agresiune şi abuz sexual asupra minorilor. În timpul procesului acesta a pledat vinovat pentru nouă capete de acuzare, potrivit The Sun.

Una dintre victime, în vârstă de 52 de ani la momentul procesului a făcut declaraţii cutremurătoare despre abuzurile la care a luat parte.

„În primul rând era o școală înfricoșătoare, pentru că îmi părăseam părinții, plecam la 112 kilometri distanță, dar era o școală drăguță; dormeam patru într-o cameră. La început, McKno se comporta ca un profesor foarte drăguț, un profesor corect și m-am descurcat bine la matematică. Nu pot intra în prea multe detalii dar am fost abuzat, ceea ce mi-a stricat copilăria și încrederea în profesori, deși s-a întâmplat o singură dată. M-am speriat, am ţinut totul pentru mine, am închis gura. Nu mi-a afectat relațiile de adult în anii ce-au urmat pentru că este ceva ce am îngropat mereu, dar da, mi-a rămas în cap și nu voi putea uita niciodată. Nu știu despre celelalte patru victime, dar pledoaria sa de vinovăție ar trebui să fie însoţită de închisoarea pe viaţă. Sper să primească o condamnarea pe viață și să putrezească acolo. Nu este furie, este doar ușurare mai mult decât orice. Știu că pot închide cutia și pot să dorm mai bine noaptea. Nu l-am mai văzut de 35 de ani, dar sper să-l văd la citirea sentinţei, zâmbind” a spus victima în faţa juraţilor.

Legistul care s-a ocupat de autopsia lui McKno, din Alby, în Norfolk, a concluzionat astăzi că moartea a fost cauzată de un accident constând în sufocare în timpul mesei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un profesor pedofil, acuzat că a abuzat cinci elevi de şcoală a murit înecat cu micul dejun, în închisoare, în UK