Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un român a murit înecat în Austria, încercând să ajute o femeie. Zeci de salvatori l-au căutat în apele râului Salzburg

Operaţiune de amploare, joi, în Austria, la Salzburg, pentru salvarea unui român de 67 de ani. Omul căzuse cu o zi înainte în apele râului Salzach, în timp ce încerca să recupereze poşeta unei femei.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 19.06.2021, 11:49

Presa locală scrie că, miercuri, românul s-a întâlnit pe dig cu o femeie căreia îi căzuse poşeta peste terasament. Bărbatul s-a oferit să o ajute, dar şi-a pierdut echilibru şi a plonjat în apele râului. 

O tânără de 31 de ani, care făcea jogging în zonă, a văzut scena şi a alertat autorităţile. Zeci de salvatori au intervenit au intervenit la fața locului, iar operațiunile de căutare au durat până la ora 23:00, potrivit publicaţiei Kronen Zeitung. Nu au găsit decât o parte din îmbrăcămintea bărbatului.

Joi, căutările au fost reluate cu o echipă de scafandri din Bischofshofen. Cu ajutorul unui dispozitiv sonar, trupul bărbatului a fost localizat. Se afla la o adâncime de circa 9 metri și o distanță de 300 de metri în amonte față de locul unde a căzut de pe dig. „Scafandrii au recuperat cadavrul cu vizibilitate zero, apa era foarte tulbure din cauza zăpezii topite”, a declarat Markus Gewolf de la serviciul de salvare acvatică din Bischofshofen.

Românul vindea ziare pe străzile din Salzburg

Oamenii legi au demarat o anchetă în acest caz. În urma examinării preliminare, după ce trupul fără viață a fost scos la mal, medicul legist a constatat că acesta nu prezenta semne de violență. Jurnaliştii austrieci scriu despre român că era fără adăpost și vindea ziare pe străzile din Salzburg.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un român a murit înecat în Austria, încercând să ajute o femeie. Zeci de salvatori l-au căutat în apele râului Salzburg