Meniu
Search
x

Galerie foto Un român a murit înecat în Austria, încercând să ajute o femeie. Zeci de salvatori l-au căutat în apele râului Salzburg

Operaţiune de amploare, joi, în Austria, la Salzburg, pentru salvarea unui român de 67 de ani. Omul căzuse cu o zi înainte în apele râului Salzach, în timp ce încerca să recupereze poşeta unei femei.

De Veronica Micu la 19.06.2021, 11:49

Presa locală scrie că, miercuri, românul s-a întâlnit pe dig cu o femeie căreia îi căzuse poşeta peste terasament. Bărbatul s-a oferit să o ajute, dar şi-a pierdut echilibru şi a plonjat în apele râului. 

O tânără de 31 de ani, care făcea jogging în zonă, a văzut scena şi a alertat autorităţile. Zeci de salvatori au intervenit au intervenit la fața locului, iar operațiunile de căutare au durat până la ora 23:00, potrivit publicaţiei Kronen Zeitung. Nu au găsit decât o parte din îmbrăcămintea bărbatului.

Joi, căutările au fost reluate cu o echipă de scafandri din Bischofshofen. Cu ajutorul unui dispozitiv sonar, trupul bărbatului a fost localizat. Se afla la o adâncime de circa 9 metri și o distanță de 300 de metri în amonte față de locul unde a căzut de pe dig. „Scafandrii au recuperat cadavrul cu vizibilitate zero, apa era foarte tulbure din cauza zăpezii topite”, a declarat Markus Gewolf de la serviciul de salvare acvatică din Bischofshofen.

Românul vindea ziare pe străzile din Salzburg

Oamenii legi au demarat o anchetă în acest caz. În urma examinării preliminare, după ce trupul fără viață a fost scos la mal, medicul legist a constatat că acesta nu prezenta semne de violență. Jurnaliştii austrieci scriu despre român că era fără adăpost și vindea ziare pe străzile din Salzburg.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un român a murit înecat în Austria, încercând să ajute o femeie. Zeci de salvatori l-au căutat în apele râului Salzburg