Antena Meniu Search
x

Un român care fura cardurile bancare ale pensionarilor italieni, reţinut la Padova

Un român de 35 de ani, care se ocupa cu furtul cardurilor bancare ale pensionarilor italieni, a fost reţinut sâmbătă seara la Padova.

de Redactia Observator

la 04.07.2021, 14:34

Un român care fura cardurile bancare ale pensionarilor italieni, reţinut la Padova
Un român care fura cardurile bancare ale pensionarilor italieni, reţinut la Padova - Padova Oggi
  • Românul reţinut la Padova, în Italia, are 35 de ani.

Românul, identificat drept C. C., era liderul unei grupări care se ocupa cu furtul cardurilor bancare de la persoanele în vârstă din Italia şi valorificarea acestora pentru obţinerea unui profit cât mai mare.

Conform Padova Oggi, românul, ajutat de câţiva complici, obişnuia să se apropie de bătrânul care utiliza un bancomat, să-i distragă acestuia atenţia, iar apoi să-i schimbe cardul bancar cu unul fals. Până îşi dădea victima seama că a fost păcălită, românii dispăreau cu cardul, iar apoi îl foloseau rapid astfel încât victima să nu apuce să-l blocheze.

Românul a fost încarcerat în închisoarea din Padova

Poliţiştii italieni l-au urmărit pe român în trafic, în Padova, şi l-au oprit pe acesta în momentul în care se afla în maşină alături de iubita lui şi de un prieten. Poliţiştii i-au percheziţionat pe cei trei, iar asupra lui C. C. au descoperit un card bancar emis pe numele unui italian din Verona. Oamenii legii au luat legătura cu acesta, iar italianul a recunoscut că raportase furtul cardului cu o zi înainte.

C. C. a fost pus sub acuzare şi încarcerat în închisoarea din Padova. El riscă ani grei de închisoare în condiţiile în care este recidivist, fiind deja condamnat pentru furturi din locuinţe. Cercetările continuă în legătură cu iubita lui C. C. şi prietenul acestuia, urmând a se stabili gradul de implicare al celor doi în gruparea condusă de românul de 35 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un român care fura cardurile bancare ale pensionarilor italieni, reţinut la Padova