Antena Meniu Search
x

Un român fără adăpost a murit de frig, pe o bancă, în faţa unei staţii de metrou din Roma

A plecat din ţară pentru o viaţă mai bună, dar a ajuns să moară de frig, singur pe o stradă din Italia. Un român de 52 de ani şi-a găsit sfârşitul pe o bancă, în faţa intrării la metroul Anagnina, din Roma.

de Monica Palade

la 28.11.2023, 14:38

Român fără adăpost mort de frig pe o strada in italia - Shutterstock

Bărbatul a fost găsit dimineaţă de trecători, care au dat alarma. La fața locului au intervenit polițiștii și salvatorii, însă pentru conaţionalul nostru nu s-a mai putut face nimic.

A murit de frig, singur pe o bancă

Din primele analize reiese că ar fi murit în urma unui stop cardiac. Cadavrul a fost dus la spitalul Tor Vergata și pus la dispoziția familiei, scrie La Repubblica.

„Primele zile de vreme rece din noiembrie au fost suficiente pentru a ne găsi în fața primelor decese din cauza frigului. Pe 9 noiembrie, un bărbat fără adăpost, de origine moldovenească, în vârstă de 47 de ani, a fost găsit la Ostia, înfăşurat într-o pătură, fără viaţă. În această seară, cu o scădere drastică a temperaturilor, o altă victimă: un bărbat fără adăpost de 52 de ani găsit pe o bancă în Anagnina. Acest masacru se repetă în fiecare an. Un masacru nu cauzat de condițiile climatice, ci de răspunsuri de primire care sunt încă în mare măsură insuficiente. Orice moarte a unei persoane fără adăpost este o responsabilitate colectivă”, subliniază asociația Nonna Roma.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un român fără adăpost a murit de frig, pe o bancă, în faţa unei staţii de metrou din Roma