Antena Meniu Search
x

Video Un român se face vinovat de moartea a 39 de oameni, în Anglia. Vietnamezii, printre care şi 10 copii, au murit sufocaţi într-un camion

Un român în vârstă de 50 de ani a pledat vinovat pentru omor prin imprudenţă în cazul a 39 de persoane. Migranţii vietnamezi, printre care şi femei şi 10 adolescenţi, au fost găsiţi sufocaţi într-un camion frigorific în Essex, Marea Britanie, în 2019.

de Redactia Observator

la 23.06.2023, 20:22

Vezi și

Procurorii l-au acuzat pe Marius Mihai Drăghici că este liderul bandei de traficanţi care a organizat transportul din Belgia al containerului cu migranţi. El a fost reținut de poliția din România în august anul trecut. Alţi patru bărbaţi, printre care şi un român, au fost deja condamnaţi în acest caz. În 2021, Gheorghe Nica a primit o sentinţă de 27 de ani după gratii, cea mai mare dintre toţi vinovaţii. 

39 de suflete au rămas fără aer

Românul, presupus lider al unui grup de contrabandă a pledat vinovat în Marea Britanie la acuzaţia de omor prin imprudenţă, după ce 39 de imigranţi vietnamezi au fost găsiţi sufocaţi în remorca unui camion în 2019, în Essex.

Cetățenii vietnamezi - inclusiv bărbați, femei și copii au fost descoperiți într-o zonă industrială din Grays, în octombrie 2019. Oamenii au murit când au rămas fără aer la temperaturi de până la 38,5 C (101 F), după ce au încercat cu disperare să strige după ajutor.

Marius Mihai Draghici a fost reținut de poliția din România în august anul trecut și acuzat de omor din culpă și conspirație pentru a ajuta la imigrația ilegală. În 2021, alți patru inculpați au fost închiși pentru rolul lor în decesul victimelor. Doi bărbați au fost condamnați în 2020, în timp ce șoferul de camion Maurice Robinson și șeful de transport, Ronan Hughes, au recunoscut uciderea din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Un român se face vinovat de moartea a 39 de oameni, în Anglia. Vietnamezii, printre care şi 10 copii, au murit sufocaţi într-un camion