Antena Meniu Search
x

ACUZAŢII GRAVE îl vizează pe românul suspectat că a răpit o fetiţă, în Bruxelles. Cine l-a dat de gol pe bărbatul care a îngrozit Belgia

Un român a fost arestat în Belgia, sub acuzat că a răpit o fetiţă de 6 ani. Bărbatul, originar din Baia Mare, ar fi luat-o pe copilă chiar de sub ochii tatălui său, dintr-o piaţă din Anderlecht. O zi şi o noapte, ar fi ţinut-o la el în apartament. L-au dat de gol camerele de supraveghere, în care o ţine pe copilă de mână, pe stradă.

Vezi și

Un român a fost arestat în Belgia, sub acuzat că a răpit o fetiţă de 6 ani. Bărbatul, originar din Baia Mare, ar fi luat-o pe copilă chiar de sub ochii tatălui său, dintr-o piaţă din Anderlecht. O zi şi o noapte, ar fi ţinut-o la el în apartament. L-au dat de gol camerele de supraveghere, în care o ţine pe copilă de mână, pe stradă.

Înregistrarea video cu românul şi micuţa Jihane, este proba centrală a anchetei. Bărbatul ţine copilul de mână, se află în zona unui abator din capitala belgiană şi se îndreaptă într-o direcţie necunoscută. O cameră de supraveghere i-a surprins la scurt timp după ce fetiţa, în vârstă de 6 ani, a dispărut de sub ochii tatălui. 

Aurel Călăuz a fost arestat la distanţă de 24 de ore, la 5 kilometri de locul de unde şi-ar fi răpit victima. Ieşea din apartamentul din Bruxelles, în care locuieşte. 

O zi şi o noapte, tatăl lui Jihane a trecut prin mari emoţii. Fiica lui a fost pe mâinile unui bărbat a cărui sănătate psihică este pusă sub semnul întrebării. Acasă, în Gârdani, Maramureş, de unde bărbatul a plecat cu ani în urmă, a rămas o casă goală. Localnicii vorbesc despre o familie blestemată. Cu un istoric de boli psihice. 

În vârstă de 44 de ani, absolvent de Drept, Aurel Călăuz este stabilit de 4 ani în Belgia, unde nu are antecedente. Anchetatorii vor în schimb să afle trecutul lui din România. Bărbatul e mult mai cunoscut este pe reţelele de socializare. 

Românul avea mai multe conturi de Facebook, iar pe cel puţin două conţinutul poate fi catalogat drept provocator. Bărbatul salvase fotografii cu fete de şcoala primară, uneori dezbrăcate, iar postările sunt puţin spus neobişnuite. După atentatul din Manchester, singura victimă căreia i-a adus un omagiu pe Facebook este o fetiţă de 8 ani, Saffie. 

Mediul online a jucat şi rolul cheie în capturarea lui.

GILLES DEJEMEPPE, procurorul-adjunct din Bruxelles:

După ce am făcut apel la martori, foarte mulţi oameni au sunat la Protecţia Copilului şi la Poliţie. Asta ne-a ajutat să punem mâna pe bărbat.

Însă cel mai important rol l-au jucat colegii românului, care e angajat al unei fabrici de ciocolată din Bruxelles. Cei de la Resurse Umane l-au recunoscut din fotografiile distribuite pe reţelele de socializare şi au alertat poliţia, dezvăluindu-i identitatea şi domiciliul.

Dus la audieri, Aurel Călăuz a susţinut că fetiţa se rătăcise şi că a vrut să o ajute, cu gând să o ducă la poliţie, scrie presa belgiană. Însă tot presa locală spune că, în mod bizar, românul s-a dus cu fetiţa acasă, nu la secţie. 

În trecut, bărbatul a mai lucrat la o firmă de catering, în Aeroportul din Bruxelles, şi ca muncitor sezonier la cules de cartofi. Proprietar unuia dintre apartamentele în care a locuit, citat de presa belgiană, îşi aminteşte că aveau un singur subiect de conversație: copiii. A reuşit să îl convingă să se mute după ce l-a ameninţat cu deportarea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » ACUZAŢII GRAVE îl vizează pe românul suspectat că a răpit o fetiţă, în Bruxelles. Cine l-a dat de gol pe bărbatul care a îngrozit Belgia