Foto

Un şarpe veninos şi-a făcut culcuş în inhalatorul pentru astm al unei adolescente din Australia

De Andreea Anghel.
Publicat: 10.03.2021, 08:40.
Actualizat: 10.03.2021, 08:41

O adolescentă din Australia a tras o sperietură serioasă în momentul în care a descoperit un şarpe veninos chiar în inhalatorul pentru astm. Reptila îşi făcuse loc printre haine şi îşi găsise un culcuş deloc aşteptat. Din fericire, şarpele a fost mutat în siguranţă.

Incidentul a avut loc în Australia

Un şarpe veninos şi-a făcut culcuş în inhalatorul pentru astm al unei adolescente

Sunshine Coast Snake Catchers 24/7; Shutterstock

O adolescentă a avut parte de o surpriză de proporţii când a găsit un șarpe veninos ascunzându-se în interiorul inhalatorului pentru astm. Incidentul a avut loc în Queensland, Australia. Se pare că tânăra a făcut teribila descoperire când a văzut șarpele în timp ce se mişca printre haine.

La o inspecție mai atentă, un pui de şarpe negru cu burtă roșie a fost descoperit în interiorul inhalatorului pentru asm. Într-o postare pe Facebook, reprezentanţii Sunshine Coast Snake Catchers au scris: ''Este o nebunie și este foarte norocoasă că am putut găsi șarpele. Este unul dintre cele mai incredibile locuri în care am mai găsit vreodată un șarpe și ne-am bucurat că Heather a reușit să-l prindă și să-l mute în siguranță''.

Specia nu este printre cele mai periculoase, însă rata muşcăturilor anuale este destul de ridicată

Un membru al echipei pentru prinderea șerpilor, Stuart McKenzie, a declarat: ''Nu mi-aș fi putut imagina cum ar fi să-l ridici și să-l descoperi acolo. Explorează, caută mâncare în această perioadă a anului".

Potrivit unui muzeu australian, şerpii negri cu burtă roșie sunt printre cei mai des întâlniți șerpi de pe coasta de est a Australiei și sunt responsabili de o serie semnificativă de mușcături în fiecare an. Sunt timizi în general, dar muşcă dacă simt că sunt hărțuiți, potrivit mirror.co.uk.

Simptomele cauzate de muşcătură şi de răspândirea ulterioară a veninului includ greață, vărsături, cefalee, dureri abdominale, transpirație, dureri musculare locale sau generale și senzaţia de slăbiciune.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.